Water en wilde natuurweelde

Deze landelijk gelegen tuin biedt benijdenswaardige uitzichten op de kronkelende Eem en vogelrijke natuurlanden. Groenregie stond in voor het ontwerp en de aanleg van de bijzondere buitenruimte met een rustig ritme en levendig groen.

Tijdloos karakter

De ligging te midden van natuurpracht en het verbluffende uitzicht op het water werden zoveel mogelijk geïntegreerd in het ontwerp. Qua sfeer is er aansluiting met de landelijke omgeving, terwijl de stijl geen houdbaarheidsdatum heeft: het schoolvoorbeeld van tijdloosheid. Een combinatie van strakke en organische elementen, ingetogen groen en kleurexplosies, delicate bloemen en stoere bomen. De meer dan honderd jaar oude knotwilgen ogen machtig en ruig, met aan hun ‘voeten’ roze kattenstaart en groot hoefblad. Het perceel van liefst 3500 vierkante meter is omheind met schapenhek – de geknipte keuze in deze omgeving.

Natuurlijke glorie

Voorheen stond hier een oude boerderij met stallen, vandaag een nieuwbouw die een woning huisvest én een eventlocatie, onder andere voor bruiloften. Tussen tuin en parking zorgen strakke hagen voor begrenzing; achteraan bevindt zich de ontvangstruimte met groot terras. Op deze stille plek heeft vooral de natuur ‘spreekrecht’: kabbelend water, tjilpende vogels en wuivende siergrassen. De uitbundige beplanting trakteert je op een dynamisch natuurspektakel. We zien volwassen bomen, borders met sierlijke grassen en een zee van (wilde) bloemen met veel pastelkleuren, maar ook fel paars en fuchsia. Naar het einde van de zomer toe en tot in de herfst springt de wijnrode duizendknoop in het oog.

Plek om te verstillen

Het talud loopt zachtjes af naar het water, met een kade om boten aan te meren. Het terras langs de waterkant is een idyllisch plekje. Dompel je onder in de jacuzzi, neem een verkwikkende buitendouche, en voel je de koning te rijk. Ook aan de zuidkant van de woning werd een terras aangelegd bij het privégedeelte. Hier zit je beschut tegen wind en inkijk, voorzien van alle comfort zoals een buitenkeuken en haard. Nog een bonte bos bloemen uit eigen tuin – meer heb je niet nodig om de tafel op te fleuren.

Onder het puntje in de rietenkap is het dan weer aangenaam bij een kop koffie in de ochtendzon. Let op de bijzondere legwijze van de verharding, als een projectie van het puntje in de rietenkap. De materialen zijn robuust en sober, in grijze en zandkleurige tinten die mooi afsteken tegen het vele groen en de levendige kleuren.

Dankzij het intensieve overleg tussen de opdrachtgevers en Groenregie komt deze tuin aan alle wensen tegemoet. Van het vrije uitzicht op het water vanaf de woning, tot de vitale uitstraling en het overweldigende natuurgevoel.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud