TuinAanleg

Wij nemen met plezier de aanleg van uw tuin op ons. Onze vakkundige hoveniers, timmerlieden, zwembadbouwers, verlichtingsdeskundigen … hebben decennia ervaring met de realisatie van alle soorten tuinen en buitenruimtes. Uw projectleider garandeert heldere communicatie en een stipte planning. Uw winst? Een feilloos verloop van de werken en een resultaat dat uw verwachtingen inlost – volledig door Groenregie ‘geregisseerd’.

Tijdens de aanleg waken we over de vorderingen van alle betrokken partijen, en houden we u voortdurend op de hoogte. Van onze oerdegelijke werkwijze plukt u de vruchten – een tuin die u het hele jaar plezier verschaft. Benieuwd naar voorbeelden van tuinaanleg?

Bekijk onze tuinrealisaties

Gedetailleerde offerte

Als u uw tuinontwerp bij Groenregie laat maken, kunnen we daarna ook een offerte voor de aanleg van uw tuin opstellen. Maar we maken evengoed een prijsvoorstel op basis van uw tuinplan. In beide gevallen krijgt u een offerte met grondige toelichtingen gespecificeerd per werkhandeling of tuinonderondeel. Die volgen we stipt op, zonder addertjes onder het gras.

Tuinaanleg op maat
Vlonder laten maken

Minutieuze voorbereiding

De voorbereiding hangt grotendeels af van de staat van uw perceel. Nu eens moeten we bestaande verhardingen en beplanting verwijderen, dan weer starten we van een blanco blad. Hoe uw perceel er ook uitziet bij de aanvang, u hoeft zich nergens om te bekommeren. Groenregie neemt alle voorbereidingswerken op zich. Met man en macht. Volgens de regels van het tuinvak.

Vakkundige uitvoering

Nadat de opruimings- en grondwerkzaamheden zijn gebeurd en de eventuele erfafscheidingen zijn geplaatst, gaan we aan de slag met de eigenlijke aanleg. Van beplanting in alle formaten, kleuren en soorten, tot paden, terrassen en vlonders. En als u droomt van uw eigen buitenparadijs: een sauna, jacuzzi of heuse wellnesszone, een zwembad of zwemvijver, een volledig ingerichte buitenkeuken … alles opdat u het buitenleven groots kunt beleven.

Exclusieve tuinaanleg Reeuwijk. Tuinaanleg onder architectuur

Wat komt er kijken bij tuinaanleg

Meer dan u wellicht vermoedt … Bij een complete tuinaanleg komen deze fasen aan bod:

Opruimings- en grondwerk – We bereiden uw terrein voor op de tuinaanleg. Denk aan grond uitgraven of aanvoeren, bepaalde zones verlagen of verhogen, riolering (her)plaatsen, onkruid of beplanting verwijderen …

Wanden en (erf)afscheidingen – Om de grenzen van uw perceel te markeren en inkijk te vermijden, plaatsen we afscheidingen en omheiningen in een waaier aan materialen. Van strakke muren in stuclook tot karaktervolle houten panelen en chique toegangspoorten.

Verharding – We leggen paden, terrassen en andere verharde oppervlakken aan met de materialen van uw keuze. Van (natuur)steen, keramische en klei- of betontegels, tot houten of composietvlonders en grind. Alles wordt nauwkeurig opgemeten, genivelleerd en geplaatst.

Waterweelde en wellness – In veel tuinen speelt water een rol. Nu eens in de vorm van een zwembad of zwemvijver, dan weer als strakke waterpartij. In deze fase plaatsen we ook de eventuele sproeisystemen en buitendouches. Kiest u voor een zwembad? Dan rekent u ook op ons voor het hele logistieke gebeuren – tot en met het hijsen van uw zwembad met een telekraan. Ook een heuse wellnesszone in een prachtig poolhouse behoort tot de mogelijkheden. Héérlijk ontspannen in uw eigen jacuzzi, sauna, stoomcabine …

Verlichting – Met de juiste verlichting krijgt uw tuin een nog grotere belevingswaarde. We plaatsen up- en downlighters. Sfeerverlichting en functionele spots. En eventueel blikvangers of accenten om bomen of kunstwerken in de kijker te zetten. Kers op de taart: een automatische bediening via een speciale app. Zo zet u met één druk op de knop de sfeer naar uw hand.

Beplanting – We planten al het groen aan volgens uw tuinontwerp. Van bomen en struiken tot planten en bloemen. Alles op de juiste plek, met de juiste bodemvoorbereiding en bemesting. Zelfs voor bijzondere, oude of waardevolle bomen rekent u op ons. We zorgen bovendien voor de juiste grondslag zodat de aanplanting feilloos verloopt. 

Buitenkeukens – Als u graag een buitenkeuken in uw nieuwe tuin plaatst, nemen wij het overleg met de leverancier op ons. Zo weten we precies waar we de leidingen, elektriciteitskabels … moeten installeren. Uw buitenkeuken kan zo hoogwaardig en volledig worden uitgerust als u dat wenst.

Designmeubilair en luxueuze plantenbakken – We adviseren u over de mooiste outdoormeubels en plantenbakken en voegen er eventueel verlichting aan toe. Materialen zijn altijd hoogwaardig en duurzaam. Van natuurstenen vloeren tot prachtige vlonderplanken in bestendige composietmaterialen met een stevige onderbouw.

Van tuinaanleg tot onderhoud

Uw nieuwe tuin in topconditie houden? Ook daarvoor klopt u bij Groenregie aan. Onze hoveniers onderhouden uw tuin op periodieke of jaarlijkse basis. Zo groeit en bloeit alles zoals het hoort, en komt hij in de beste omstandigheden tot zijn recht.

Wat kost het aanleggen van een tuin?

Op die vraag kunnen we u geen pasklaar antwoord geven. Elke tuin is anders, zowel qua grootte als indeling en aankleding.
Laat u uw tuinontwerp bij Groenregie maken? Dan kunnen we daarna een offerte opstellen voor de aanleg van uw tuin. In het andere geval vraagt u ons een offerte op maat, op basis van uw tuinplan. Nog voor we u de offerte presenteren, bespreken we samen het tuinplan. Met veel aandacht voor een optimale aanleg en duurzaamheid.  
U krijgt altijd een helder prijsvoorstel – zónder addertjes onder het gras. Met een duidelijke en gedetailleerde toelichting van alle kosten. Zo weet u vooraf precies welk budget u moet voorzien. Ook de startdatum voor de tuinaanleg bespreken we vooraf.

Nog vragen over de aanleg van uw tuin? Stel ze ons meteen.

Bekijk gerealiseerde projecten ↓

Ga naar de inhoud