Passend tuinontwerp

Bij Groenregie rekent u op een tuinontwerp dat perfect aansluit bij de ligging, grootte en context van uw buitenruimte. Met respect voor uw wensen en voorkeurstijl. Met alle functies die u van uw tuin verwacht. En voor diverse soorten tuinen – van een dakterras midden in de stad tot een landschappelijke oase in een buitengebied.

Weet u al hoe uw ideale buitenruimte eruit moet zien? Zag u in onze realisaties iets dat u bekoorde? Of laat u onze tuinarchitecten liever vertrekken van een blanco blad? U bepaalt de aanpak. Wij zorgen voor een tuinontwerp dat u als gegoten zit. Gestoeld op vakkennis, creativiteit en inlevingsvermogen.

direct naar contactgegevens

Ontwerpproces achter het plan

Intakegesprek en offerte

Tijdens een intakegesprek vertelt u ons uitgebreid over uw verlangens. U brengt eventueel een moodboard mee of voorbeelden van tuinen. Het liefst bezoeken we ook uw locatie zodat we een beter beeld hebben van de mogelijkheden. We bekijken samen wat wel en niet kan, adviseren u en doen suggesties. Na de grondige kennismaking en bespreking van uw wensen, ontvangt u een detailleerde offerte voor een tuinontwerppakket. Keurt u die goed? Dan volgt een inventarisatie. We nemen foto’s en meten de huidige situatie in.

Tuinontwerp 3D

Conceptontwerp en definitief ontwerp

U ontvangt een eerste digitaal ontwerp, helder uitgewerkt met een professioneel programma. We presenteren u het ontwerp met een bijbehorend moodboard met sfeerfoto’s en een eerste voorstel van materialen. Zo krijgt u al een goed beeld van het toekomstige resultaat. Dit ontwerp is een aanzet waarop u feedback geeft, waarna wij het plan bijsturen. Op basis van uw feedback tekenen we een definitief tuinontwerp uit.

Beplantings- en verlichtingsplan

Beplantingsplan – Elk hoekje van plantvakken wordt gevuld met plantennamen, volgens kleurwensen, bloeitijden, oriëntatie … Deze aparte digitale tekening presenteren we u met een moodboard van de bedachte plantensoorten.

Verlichtingsplan – We werken met talloze soorten verlichting waaronder up- en downlighters, ledstrips, design wandlampen, noem maar op. Ook hiervoor ontvangt u een aparte digitale tekening met voorbeelden van de verlichtingselementen.

Goed om te weten: we zorgen op verzoek ook voor 3D-aanzichten en 3D-films voor een hyperrealistische voorstelling van uw toekomstige tuin. Al onze ontwerpen zijn van de hand van HBO-opgeleide ontwerpers.

Voorwaarden voor een goed tuinontwerp

Een tuinontwerp is maatwerk, maar aan deze basisvoorwaarden komen we altijd tegemoet:

Doordachte structuurAls uw tuinontwerp klopt en een structuur heeft zonder ‘houdbaarheidstermijn’, kunt u eindeloos blijven variëren met de inrichting en beplanting. Daarom ontwerpen we tuinen die wars zijn van vluchtige trends. Met een krachtige basis die in alle seizoenen een mooi uitzicht garandeert. Zo loont uw investering vandaag en morgen.

Afstemming op huis en omgeving – Uw tuin staat niet op zich. Hij moet passen bij uw huis – harmonieus of bewust contrasterend – en bij de onmiddellijke omgeving. Daarom houden we bij Groenregie veel rekening met de architectuur en de context. Ook de bodemsoort en de oriëntatie spelen een rol. Zo gedijt het groen in uw tuin altijd goed.

Evenwicht tussen rust en leven Een tuin moet rust uitstralen, als een oase waarin u de dagelijkse beslommeringen van u afschudt. Een plek om te verpozen met wie u lief is, zonder dat u zich ‘bekeken’ voelt. Met afscheidingen, hoge beplanting, strategisch geplaatste hagen … zorgen we voor privacy en rust. Tegelijk is uw tuin een bron van (be)leven. Een oord waar u met uw gezin, vrienden of familie tijd doorbrengt. Waar uw kinderen ravotten, uw huisdieren zich thuis voelen, en fauna en flora floreren.

Goede verhouding tussen groen en verharding – Groen heeft een positief effect op uw gemoed. Een weelderige tuin draagt ook bij tot meer biodiversiteit, en vormt een buffer tegen de klimaatverandering. Daarom voorzien we voldoende groen, afgewisseld met verharding waar nodig of wenselijk.

Respect voor uw tijd – Misschien hebt u groene vingers en woelt u graag met uw handen in de grond. Of misschien verkiest u een tuin die weinig onderhoud vraagt. We polsen altijd naar de tijd en inspanning die u aan uw tuin wil besteden. Graag een tuin die best wat onderhoud nodig heeft, zonder dat u er omkijken naar heeft? Dan nemen wij het onderhoud voor onze rekening.

Hoeveel kost een tuinontwerp?

Bij Groenregie hanteren we geen standaardprijs, want de kosten hangen af van verschillende factoren. Denk maar aan de grootte van uw perceel en de detaillering van het plan. Graag een richtprijs? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Bekijk gerealiseerde projecten ↓

Ga naar de inhoud