Landschapskunst in soest

Tuin- en landschapsarchitect Luc Engelhard creëerde een glooiend ontwerp voor deze tuin in de landelijke omgeving van Soest. Groenregie voerde de plannen deskundig en minutieus uit.

Plaatje van een vijver

Om meer daglicht in de ietwat verzonken woning te krijgen, werd een deel van de tuin verlaagd. Over dat verdiepte gedeelte ligt een hardhouten loopbrug die huis en tuin visueel en letterlijk verbindt. Bovendien is de brug breed genoeg voor een zitplekje met een mooi overzicht van de buitenruimte. De blikvanger is het organisch gevormde natuurzwembad waarvoor Groenregie de voorbereidende werkzaamheden op zich nam. De plaatsing en afwerking gebeurde door een bedrijf gespecialiseerd in zwembadtechnieken. Vereende krachten resulteerden in een voortreffelijk resultaat.

Kabbelende waterloop

Groenregie maakte ook een uniek waterelement van ongelijk gestapelde Schellevis-tegels – zuivere landschapskunst! In de bovenste tegel zit een sleuf met een roestvrijstalen goot om een waterloopje na te bootsen. Naast een vlonderterras legden we ook een terras in natuursteen aan. De ambachtelijke ‘castle stones’ verwerkten we in gestabiliseerd zand en zonder kantopsluitingen voor een robuuste look.

Van boom tot muur

We rooiden talloze bestaande bomen die geen plek meer hadden in het nieuwe ontwerp. We sprongen er wel duurzaam mee om: het vrijgekomen stamhout werd in gelijke delen van vijftig centimeter gezaagd. Die hergebruikten we om er een gestapelde tuinmuur van te maken. Het frisgroen van het lichtjes hellende gras is aangevuld met uitbundige plantcombinaties die een afwisselend kleurspektakel garanderen in alle seizoenen.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Naar de inhoud springen