NATUURLIJKE EN LANDELIJKE TUINEN

In een landelijke tuin speelt de omgeving een bepalende rol. Denk aan slimme doorzichten op omringend groen en afstemming van plantkeuze op de natuurlijke vegetatie. De beplanting is meestal uitbundig. Voor paden en bestrating worden materialen aangewend die het organische karakter van uw tuin onderstrepen. Een natuurlijke tuin midden in de stad? Ook dat kan. Met de juiste beplanting en verharding in een doordacht ontwerp, scheppen we voor u die typisch landelijke sfeer. Een natuurlijke tuin in miniformaat met maximale beleving.

Materialen in een landelijke tuin
Een landelijke tuin heeft een zo natuurlijk mogelijk karakter. Typische bestratingsmaterialen zijn (klei)klinkers, halfverharde paden, natuursteen, hout en grind. De verharding mag niet te gladjes of glimmend zijn. In een natuurlijke tuin staan ruwe en verweerde materialen  het mooist. Dat geldt ook voor tuinafscheidingen en wanden.
Ook voor uw meubilair kiest u het best karaktervolle materialen. Hout, wicker, rotan, barnwood... ogen charmant en ietwat doorleefd. De natuur geeft die materialen mettertijd nog een extra patina.

Beplanting in natuurlijke tuinen
Landelijke tuinen kunnen onderling heel verschillend zijn. Van romantische tuinen met veel groenblijvende planten en sierlijke bloemen zoals rozen. Van wilde tuinen met rijkgekleurde bloemenzee, geïnspireerd op prairietuinen, tot bostuinen met prachtige onderbeplanting. Belangrijk is dat het groen rijkelijk bloeit en voldoende gevarieerd is. Een mix van klimplanten, vaste planten, struiken, heesters, bomen en bloeiende planten geven uw tuin een nonchalante, uitbundige uitstraling. Let er wel op dat uw schijnbaar wilde tuin geen chaos wordt. Ook een natuurlijk ogende tuin vergt een doordacht ontwerp en grondig onderhoud – een kolfje naar de hand van Groenregie.

Sfeer en dynamiek in landelijke tuinen
Een typisch kenmerk van landelijke tuinen is dat ze opgaan in hun omgeving. Daardoor lijken zulke tuinen groter dan ze zijn. Zeker als ze worden omringd door weiden, velden of bosrijke landschappen. Om van het uitzicht te profiteren, brengt u het best slimme doorzichten aan. Overweeg ook om meerdere zitplekjes te integreren, telkens met een ander uitzicht.

Graag water in uw natuurlijke tuin? Dan kiest u het best een (zwem)vijver  of een zwembad dat niet te strak oogt. Ook een waterpartij met een organische vorm en een ingenieus waterelement zijn prachtige sfeermakers. Op uw terras zorgt een vuurtafel of ander vuurelement voor warmte en gezelligheid. Mag het wat meer zijn? Ga dan voor een houten poolhouse, eventueel met verwarming en wellness. Zo plukt u het hele jaar door de vruchten van uw buitenruimte.

Naar de inhoud springen