Miniparadijs met een zweempje boho-chic

Deze tuin in Krimpen aan den IJssel voelt warm, relaxt en naturel aan – precies wat de bewoners in gedachten hadden. In hun grondig gerenoveerde en uitgebouwde huis hangt een rustgevende Ibiza-vibe. De buitenruimte moest daarbij aansluiten en er een vloeiend geheel mee vormen – een uitdaging waarmee Groenregie wel raad wist.

Grenzeloze overgang

Wat meteen opvalt is de hechte connectie tussen interieur en exterieur. De achtergevel bestaat grotendeels uit glas met harmonicadeuren. Bij mooi weer staan ze open zodat binnen en buiten harmonieus ineenvloeien. Het hoogteverschil werd opgevangen door een brede ‘stoep’ in composiet vlonderplanken langs de glasgevel. Die lange lijn onderstreept de breedte van het perceel, terwijl de asymmetrische pergola in zwart aluminium de diepte ‘overbrugt’ en inhaakt op het gezellige buitenverblijf. Qua kleur en materiaal past de pergola bij het schrijnwerk van de woning – een tikje stoer en contrasterend met het vele hout.

Genereuze materiale en groen

Groenregie paste hier een veelheid aan karaktervolle materialen toe om een nonchalante sfeer te creëren. Onder de pergola bevindt zich een eetzone op een tapijt van klinkers in visgraatverband. Eromheen liggen grote keramische tegels. In combinatie met de vlonderplanken, het Flagcorn-grind en de beplanting ontstaat een speels ensemble van natuur en natuurlijk ogende verharding.

De beplanting is weelderig, gevarieerd en kleurrijk, met veel wintergroene en ook bloeiende planten. Een greep uit de soorten: geranium, vuurpijl, vingerplant, bamboe, laurier, klimop, siergrassen, agave, kattenkruid, blauwe regen, vijgenboom, kurkeik, goudiep ...

Zorgeloos cocoonen

Het buitenverblijf – gebouwd door een derde partij – werd door Groenregie mee in het ontwerp geïntegreerd en aangekleed. De sauna, houthaard, comfortabele zitmeubels en ruwe muren zorgen voor warmte en geborgenheid, zonder zwaarte. Het voelt alsof de ruimte je zachtjes opneemt en omsluit.

Diezelfde gastvrije en gemoedelijke stemming ervaar je overal in deze tuin. Van het terras en het buitenverblijf tot de zone met ligbed achter witte stuclook-muurtjes, omgeven door oerwoudachtige beplanting. Let ook op de erfafscheiding met zwarte stalen H-profielen en kastanjehout, en de geluidwerende schutting in Zweeds rabat en kokos met klimop. Stuk voor stuk eigenzinnige keuzes die samen voor de gewenste look-and-feel zorgen.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud