Poldertuin in Snelrewaard

Tuin- en landschapsarchitect Luc Engelhard stond in voor het ontwerp van deze elegante poldertuin bij een landelijke nieuwbouwvilla. Wat meteen opvalt in de tuin zijn de lange lijnen, zachte overgangen en rijkgeschakeerde inheemse plantensoorten. De bewoners vertrouwden voor de realisatie op de vakmensen van Groenregie.

Tabula rasa

We maakten de tuin haast volledig leeg, en voerden vele kubieke meters pui, hekwerken, boomstronken en onbruikbare beplanting af. Voor de aanvang van de opbouw, brachten we een laag gebroken puin aan om stabiliteit te verzekeren. Eroverheen plaatsten we klinkers (oude gebakken 10-duimers) in elleboogverband om de lengte te benadrukken. Diezelfde lange lijnen keren terug in het grote terras: een mix van lichtgrijze betontegels met een baan van keitjes. Om de hoogteverschillen op te vangen, plaatsten we robuuste meerpalen en traptreden in ruwe hardsteen. Ook die werden in lengterichting gelegd om het lijneffect te benadrukken. Tot slot rondden we de eerste aanlegfase af met de beplanting die de architect zorgvuldig had uitgekozen.

Vurige indruk

Fase twee omvatte de uitgraving van een natuurlijke vijver met een beschoeiing van ruim 100 strekkende meter. Halverwege het lange perceel liggen terrassen in gebakken 10-duimers. Op de kop van het domein geniet je prachtige vergezichten op het polderlandschap, neergevlijd op boomstammen rond een vuurplaats.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud