Stijlvol genieten in Oud zuid

Outdoor luxe oord in Amsterdam

Voor een statig historisch pand in het Amsterdamse Oud-Zuid, ontwierp en realiseerde Groenregie een daktuin met liefst vier zit- en ligplekjes. Het uitgangspunt: een intimistisch decor met een maximum aan comfort en volop ruimte om gezellig samen te zijn.

Materialen en vormen met karakter

De belangrijkste eisen van de jonge bewoner waren privacy, uitzicht op de fraaie omgeving en zones met verschillende functies. Het aanwezige houten buitenparket vormde een prima basis voor de rest van het ontwerp. Hout keert terug in een aantal chique, zwartgeverfde hoge wanden met verticale planken in verschillende breedtes. Die steken mooi af tegen de tuinmuren in stuclook. Ook de plantenbakken vertonen contrast: een afwisseling van strakke en ronde vormen geeft het geheel een speelsere en zachtere uitstraling. Bovendien passen de ronde vormen mooi bij de hoge bartafel in teak – de uitgelezen plek voor een drankje of een avondje tv-kijken in goed gezelschap.

Van borrelen en tafelen tot loungen

Op een verhoogd terras in keramische tegels is het genieten in een luxueus outdoorsalon met vuurtafel, onder een zwarte pergola getooid met Wisteria (blauweregen). Je kijkt uit over de omgeving en zit tegelijk knus: de palenwand, stuclookmuur en plantenbakken met siergrassen zorgen voor een beschut gevoel. Ook de wind wordt hiermee in toom gehouden, zonder het uitzicht te belemmeren. Naast de loungezone neem je met z’n vieren plaats aan tafel voor een maaltijd met het hoofd in de wolken. Liever languit verpozen? Dat kan in de relaxzetels met poefs, eventueel na een verkwikkend ‘buitje’ onder de designdouche. Opvallend detail: het aluminium paneel achter de douche werd met de laser uitgesneden – een functioneel element met een artistiek kantje.

Groen waarvan je vrolijk wordt

De beplanting voelt zich uitstekend in hogere sferen. Groenregie stelde een veelzijdige mix samen. Van siergrassen die zachtjes wuiven in de wind tot meerstammige minibomen (Rhus typhina) die zijn eigenzinnige troeven uitspeelt. Voor een vleugje vrolijkheid zorgen de blauwpaarse en rozerode bloemen. Dankzij het winterharde groen zoals Pinus (den) en Carex (zegge) vormt de beplanting in alle jaargetijden een levendig tafereel.

Met deze realisatie toont Groenregie dat het de kneepjes beheerst om een ruimte veelzijdig en luxueus in te vullen. En dat met oog voor de wensen van de opdrachtgever en de kenmerken van de omgeving.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud