Markant modern in Best

Deze rechthoekige achtertuin van ongeveer 100 vierkante meter was een onooglijke lap grond. Tot Groenregie er nieuwe leven inblies met een eigentijds ontwerp, piekfijn gerealiseerd.

Alle eisen ingewilligd

Het wensenlijstje van de bewoners was niet min. Een hoofdterras om te dineren en eentje om te relaxen. XL-tegels, maximale privacy en een bont kleurenpalet. Geen gazon, wel een verrassend element. En tot slot de leiplanten en de Yucca handhaven. Groenregie vinkte de wensen stuk voor stuk af.

Drie-eenheid

In een moderne tuin speelt symmetrie vaak de hoofdrol. Dat is hier niet anders. Bovendien vormt het getal 3 een terugkerend motief: in de witte zuilen, de staptegels tussen de bodembedekker, de plantenbakken en de grondspots. Die herhaling schept rust en harmonie. Door het maatwerk krijgt deze tuin een chique uitstraling. Eyecatchers zijn de vijf meter lange ‘zitbank’ en de twee meter hoge zuilen. Zodra de lichten aangaan, springen ze nóg meer in het oog. De bestrating bestaat uit grote keramische tegels in blokverband, basaltsplit en -maaskeien.

Groen in alle seizoenen

In dit eigentijdse ontwerp vloeit de eenheid voort uit de weloverwogen beplanting met frappante bladcontrasten en talloze tinten groen. Ook in de winter blijft deze tuin een lust voor het oog: de meeste planten tonen hun groene troeven het hele jaar door.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud