Dakterras de luxe in Rotterdam

Tuinarchitect Erik van Gelder ontwierp een stijlvol, hypermodern dakterras voor een penthouse in een imposant appartementencomplex. De buitenruimte moest naadloos versmelten met de riante leefkeuken. Voor de al even naadloze uitvoering van zijn ontwerp, klopte Erik van Gelder aan bij Groenregie

uitmuntende esthetiek

Het dakterras heeft een mondaine uitstraling dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen zoals Schellevis-tegels in XL-uitvoering en hardhouten buitenparket ‘Alungu’. Voor de aanvoer van die loodzware materialen, zetten we een mobiele torenkraan in. Met speciale tegeldragers zorgden we ervoor dat de tegels waterpas kwamen te liggen. Om het vlonderterras optisch te scheiden van het betegelde oppervlak, staat er een lage witte muur in stuclook tussen. De andere verhardingsmaterialen op dit terras: donker basaltsplit op stabilisatieplaten en beach pebbles.

the sky is the limit

Kenmerkend voor de ontwerpen van Erik van Gelder zijn de maatwerkplantenbakken die ook hier veelvuldig aanwezig zijn. We zien een combinatie van witte bakken met Japans siergras (Imperata), en antracietkleurige met meerstammige dennen (Pinus sylvestris). De ledverlichting garandeert ’s avonds een smaakvol lichtspel en zet de bladtexturen van de planten in de spotlights. Vernuftig detail: het onderste gedeelte van de witte plantenbakken is open zodat je er doorheen kunt kijkt.

De bewoners en hun gasten eten hier in alle luxe buiten, dankzij de gedeeltelijke overkapping met heaters. Het high-end meubilair is qua uitstraling afgestemd op de interieurinrichting om de band tussen binnen en buiten te benadrukken. Kers op de taart van dit aantrekkelijke oord: de skyline van de wereldstad.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud