Klein maar fijn in Oudewater

In het pittoreske Oudewater realiseerde Groenregie zijn tot nog toe kleinste tuin. We gaven deze ‘driehoek’ van amper twaalf vierkante meter een bijzonder originele invulling. Zo werd de minuscule ommuurde tuin een naadloos verlengstuk van het huis.

Spitsvondig ontwerp

De bewoonster wilde in haar minituin een plekje om te loungen in een sfeervol verlichting setting. Ook een houten vloer en onderhoudsarme beplanting waren een must. Onze tuin- en landschapsarchitect hield in het ontwerp rekening met alle wensen.

Om de eenheid met het interieur te benadrukken, plaatsten we een composietvloer met houtlook waarvan de lange lijnen een dieptegevoel creëren. Een rij van keramische tegels doorbreekt de lengtelijn en scheidt de zones subtiel af. Twee hoge muren kregen een bekleding in antracietkleurige eternietplaten met bovenop een strakke afdekplaat in basalt. Om de ruimte lichter te maken, werd de muur aan de rechterzijde bekleed met witte stuclookplaten.

De loungebanken zijn gemaakt van smalle vierkante latjes met een donkergrijze olie. Onderin zitten beach pebbles en sfeerverlichting. Drie robuuste, zwartgeverfde zuilen maken de loungeruimte intiemer, zonder het doorzicht te belemmeren.

Creatieve invulling

Hier gedijen vooral schaduwminnende planten zoals Japanse esdoorn, kleine maagdenpalm, groenblijvende siergrassen en wintergroene varentjes. De strakke spots en wandarmaturen met ledverlichting zorgen voor een subtiel lichtspel. De vuurtafel in betonlook maakt het plaatje af.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud