Daktuin met zwembad amsterdam

De bewoners van dit splinternieuw penthouse wensten een dakterras om te ontsnappen aan de dagelijkse drukte, mét uitzicht op het bruisende stadsleven van Amsterdam. Groenregie stond in voor het sublieme ontwerp en de realisatie met zwembad, plantenzones en loungeplekjes. En dat alles in een chique en harmonieuze sfeer dankzij de uitgekiende verlichting, materialen en kleuren.

Panoramische skyline

Door de witte aluminium plantenbakken met lavendel, rozemarijn, vijg en siergrassen oogt het ‘buitengedeelte’ van het dakterras mediterraan. Op de verhoogde vlonder in composietmateriaal staat gevlochten meubilair met weerbestendige kussens. Hier geef je je ogen de kost, want je kijkt uit over de nieuw gegraven grachten met woonboten en het havengebied.

Duurzame verharding

De overkapping met lamellen die je naar believen opent of sluit, was al aanwezig. De wanden zijn bekleed met lichtbeige steenstrips die een natuurlijk reliëf vertonen. De overige verharding bestaat uit vlonderdelen, grote keramische tegels op speciale daktegeldragers en beach pebbles. In de nissen, de vloer en de beplanting brachten we spotjes aan die subtiel verlichten.

Waterweelde

Het pronkstuk van dit terras? Dat is ongetwijfeld het zwembad, afgewerkt met vlonderdelen in composiet en geflankeerd door een maatwerkbank in witte polypleister met stuclook. Je stapt in het zwembad via trap van vlonderdelen. Hier lig je heerlijk ondergedompeld in het warme water om in alle privacy te genieten van heilzame luxe, glaasje bubbels binnen handbereik. In de steenstripwand tussen het bad en de ‘groene muur’ werden nissen voorzien in gecoat aluminium. Handig voor accessoires of praktische dingen zoals handdoeken.

Groene muren

De uitbundige plantenwand geeft dit terras een groene en natuurlijke uitstraling, ondanks de relatief beperkte ruimte voor beplanting. Ook in de wand langs het bad staan aluminium plantenbakken met onder andere wintergroene varens en siergrassen. De slanke pijpjes creëren een kabbelende waterloop terwijl je wegdroomt na een lange werkdag ...

Zicht en doorzicht

Het doordachte ontwerp verzekert optimaal comfort en verbergt ontsierende elementen. Zo werd de groene wand uitgerust met een beregeningssysteem, en zijn de zwembadtechnieken aan het oog onttrokken in een kast achter de wand. Die biedt bovendien nog ruimte om kussens en tuingereedschap op te bergen. Om in alle seizoenen van het bad te genieten, kan dit gedeelte van het terras worden afgesloten met schuiframen. De grote glaspartijen zorgen voor een visuele connectie tussen binnen en buiten. Vanaf het interieur heb je een grandioos uitzicht op de prachtige groene wand en de schitterende skyline van Amsterdam.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud