Goed toeven nabij de Utrechtse Domtoren

Vanaf dit dakterras in Utrecht kijk je uit op de Domtoren. Voor de bewoners was het een must om dit uitzicht te behouden. Voorts moest er ruimte zijn om al zittend en liggend tot rust te komen, in het gezelschap van gevarieerde beplanting. Het ontwerp en het bijbehorende moodboard werden enthousiast onthaald. Ook over de vlekkeloze uitvoering zijn de bewoners dik tevreden.

Grijs-witte compositie

De houten vlondertegels maakten plaats voor een nieuwe vloer in strakke keramische tegels van 60 bij 60 centimeter. Om ze perfect op dezelfde hoogte te leggen, plaatsten we ze op uitdraaibare tegeldragers. Voorts zien we ook antracietkleurig basaltsplit: de ondergrond voor de witte en donkergrijze plantenbakken in polyester en aluminium. Om een dynamisch geheel te verzekeren, wisselden we de afmeting, vorm en hoogte van de bakken af.

Laag en hoog groen

Als lage beplanting kozen we voor een evenwichtige mix van lavendel, maagdenpalm, ooievaarsbek en siergrassen zoals Festuca. De witbloeiende heester kornoelje (Cornus) en de grillige kurkeik verzekeren een boeiend plantbeeld op hoogte. Om het comfort voor de bewoners te vergroten, is zowel de ledverlichting als het beregeningssysteem geautomatiseerd. Zo genieten ze de lusten van een aangename buitenruimte zonder de lasten.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud