Waterpret te midden van groen

De Loosdrechtste plassen bieden beleving en stilte. Diezelfde kenmerken duiken op in deze tuin naar een ontwerp van Tiemen Gerris, uitgevoerd door Groenregie. Voor het beplantingsplan werkten Groenregie en Tiemen samen. Overvloedige beplanting, een ‘verzonken’ zwembad en compromisloos comfort spelen de eerste viool in deze ritmische tuin.

De vrijstaande woning met rieten dak staat als een ruit op het perceel. Gunstig gelegen aan een doodlopende weg met door water omgeven villa’s. Om de buitenruimte zo goed mogelijk te benutten en optisch te vergroten, lopen de lijnen it ontwerp loodrecht op het huis. De voortuin kleurt groen in vele tinten, hoogtes en bladvormen. Een natuurlijk en toch geordend schouwspel vormt een mooie en functionele entree, en biedt ’s zomers welgekomen schaduw.

Zorgeloos zwemplezier

In de zij- en achtertuin wordt volop geleefd en genoten. Van tafelen en zwemmen tot loungen en zonnebaden. Dat alles in een zee van weelderig groen, met toefjes wit, roze en paars als accentkleuren.

Niet alleen de omgeving, maar ook de tuin is waterrijk. Het zwembad met groot zonneterras nodigt uit tot ontspanning en een verkwikkende duik. De verhoogde vlonder in composiet geeft het terras iets extra’s. Het duurzame materiaal voelt zich hier prima thuis: robuust, kleur- en maatvast, antislip en nog makkelijk schoon te maken ook. Je stijlvol afspoelen gebeurt in de openlucht onder de designdouche in geborsteld RVS.

Onderling verweven

Ook bekommernissen glijden zó van je af, in alle privacy en omarmd door groen. Om een intieme sfeer te creëren, werd de buitenruimte opgedeeld in ‘kamers’. De zwarte maatwerkschermen met latten bakenen zones af zonder er hokjes van te maken. Geborgen en toch transparant zodat de flow en het overzicht bewaard blijven. De palen in acaciahout vormen een stoer contrast met de strakke materialen.

Slim gezien en mooi om te zien: traptreden in Schellevis en verhoogde plantenbakken met gecoat staal eromheen vangen het hoogteverschil op. Qua beplanting gedijt hier een scala aan soorten. Wat waardevol of matuur was, werd bewaard. Denk aan de bolcatalpa’s, dakplatanen en een oude perenboom. De nieuwe beplanting oogt volumineus en gevarieerd. Zo krijgen de bewoners in elk seizoen een wisselend beeld te zien.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud