Oud en nieuw in maarssen

Deze stadstuin in het gezellige Maarssen bood volop mogelijkheden om meerdere zit- en rustplekjes te integreren. De karaktervolle tuinmuren bepalen de sfeer van het ontwerp dat moderniteit verzoent met charme.

Karaktervolle verharding, gevarieerd groen

Onze tuinarchitect tekende een ontwerp met een veelheid aan materialen en weelderig groene invulling. We zien oude gebakken klinkers in combinatie met keramische tegels in een natuursteenlook. Om het hoogteverschil op te vangen, metselden we een lage tuinmuur en bouwden we een stoere trap in Schellevis-elementen. Verderop keert Schellevis terug over de volledige breedte om de tuin visueel te verbreden. De bestaande leiperenbomen bevinden zich in het gezelschap van talloze soorten bladplanten, in verschillende kleuren en met uiteenlopende bladvormen. Door ze in groepjes aan te planten, krijgt de tuin een eigentijds tintje.

Maatwerk van de bovenste plank

Voor het tuinhuis op maat gebruikten we onder andere hout van Zweeds rabat, waarvan de krijtzwarte kleur harmonieert met de donkergrijze kozijnen van de woning. Om een geslaagde mix tussen oud en nieuw te garanderen, plaatsten de bewoners moderne tuinmeubels in warm hout en naadloze kunststof. De subtiele verlichtingsarmaturen zijn overdag nauwelijks zichtbaar. ’s Avonds dompelen ze de ruimtelijk ogende tuin onder in knusheid.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud