Betoverende renovatie Reeuwijk

In deze tuin in Reeuwijk was het uitgangspunt een vernieuwing van de ruimte rond het zwembad. De aanwezige vlonders waren versleten en spekglad geworden. Groenregie stond in voor de renovatie, met veel aandacht voor veiligheid en onderhoudsvriendelijkheid.

Toekomstgerichte vernieuwing

Nadat we de bestaande hardhouten dekdelen hadden verwijderd, controleerden we de onderbouw op kwaliteit. We brachten extra hardhouten funderingspalen aan. We vervingen diverse hardhouten liggers. En we vulden ze aan om de onderbouw duurzaam te verstevigen. Antiworteldoek voorkomt dat kiemend onkruid door de vlonders groeit.

Techniek en esthetiek

Voor de nieuwe vlonder viel de keuze op massieve dekplanken in volwaardige composiet: een stevig en kleurvast materiaal dat niet glad wordt en gemakkelijk schoon te maken is. We plaatsten de dekplanken met speciale clips, blind gemonteerd op de hardhouten onderbouw. Ook de rand van het zwembad werd strak afgewerkt. Omdat het vlonderoppervlak liefst 135 vierkante meter beslaat, plaatsten we grote bakken met vijgenbomen en lavendelplanten om de monumentale ruimte wat te breken.

De beplanting oogt mediterraans, maar voelt zich prima thuis in ons Hollandse klimaat. Als na zonsondergang de verlichting aangaat, is het plaatje zo mogelijk nog idyllischer. Geen wonder dat de bewoners hier nu veel meer tijd doorbrengen dan voorheen. Een succesvolle renovatie dankzij technische en esthetische ingrepen van Groenregie.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Naar de inhoud springen