Symbiose van architectuur en Moeder Natuur in Lochem

Te midden van dit omvangrijke perceel in de Lochemse bossen verrijst een statige woning met landelijk karakter. Het tuinontwerp is van de hand van tuin- en landschapsarchitect Luc Engelhard. Hij zorgde ervoor dat de woning, het koetshuis en de buitenruimte opgaan in de bosrijke context. Voor de gefaseerde aanleg van de tuin werkte Groenregie intensief samen met de architect en de bewoners.

Tussen zoemende bezoekers

Via een slingerend grindpad bereik je de woning die wordt gekenmerkt door een grote openheid eromheen. Een bewuste keuze om ook binnenskamers zoveel mogelijk te genieten van het zicht op de tuin. Dicht bij de woning liggen grote en gezellige terrassen: eentje in klinkers en eentje in gestort beton dat de juiste tint kreeg met een kleurstof. Rond het terras zoemen in de lente en ’s zomers nuttige insecten in de bonte bloemenweide.

Betoverende natuurpracht

Naast een bloemenweide en een moestuin staan er ook veel vaste planten waarvan de bloeitijden elkaar afwisselen. De borders met gevarieerde bloemenmengsels stralen nonchalante schoonheid uit. Vergis je niet: een bloemenweide vergt verstand van zaken en uitgekiende mengelingen. In het schaduwrijke bosgedeelte bevinden zich varens, bosbessen en heesters die in het najaar getooid zijn met prachtige herfstkleuren. Tot slot is de tuin ook rijk aan fruitbomen. En overal zijn zitplekjes aangebracht om in elk tuindeel de tijd even on hold te zetten. Stel je voor dat je hier plaatsneemt onder de oude eik, omringd door een bloemenzee … Je zou er haast lyrisch van worden.

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud