Met het hoofd in de (groene) wolken

‘Beleef het betere buiten’, zo luidt de slagzin van Wassenaar-Voorschoten. Het motto past perfect bij dit tuinontwerp van Noël van Mierlo. De vrijstaande woning in een rustige wijk in Voorschoten heeft een prachtige, overvloedig groene tuin. Voor de aanleg van de zwemvijver, omringende beplanting en terrassen stak Groenregie de handen uit de mouwen. Met kennis van zaken en veel animo – dit is een kolfje naar onze hand!

Heerlijk verscholen tussen de bomen

In Voorschoten vind je massa’s natuurschoon en waterweelde. De uitstraling van deze riante tuin in een chique wijk van de gemeente sluit daar naadloos bij aan. Grote volumes groen in diverse hoogten, tinten en texturen zorgen voor een volgroeid gevoel. Je waant je haast in een bos. De dichte begroeiing garandeert bovendien privacy te midden van een uitbundig natuurspektakel. In deze tuin heerst een dynamiek die meedeint op het ritme van de seizoenen.

Een streep blauw in een zee van groen

De waterpartij is een natuurlijke zwemvijver – de geknipte keuze in dit decor. Omdat het water biologisch wordt gezuiverd, voelt het aan als een zachte streling op je huid. Vraag het maar aan de bewoners en hun viervoeter (een Portugese waterhond, what else?) die erin plonzen en zwemmen. Het rechthoekige formaat van de vijver vormt een mooi contrast met de organische vormen eromheen. De terrassen zijn uitgevoerd met vlonders of in gevlinderd beton, robuuste materialen die het natuurlijke karakter van het ontwerp beklemtonen. De verschillende niveaus en schijnbaar zwevende constructies ogen boeiend en een tikje speels. Dit is geen ‘showtuin’ maar een oord van plezier. En nog het summum van biodiversiteit ook.

Natuurlijk resultaat, deskundig gerealiseerd

Naast de vijverplanten die het water op natuurlijke wijze filteren en schoonhouden, springen talloze andere planten en bomen, siergrassen en bloemen in het oog. We zien grote groepen bloeirijke rododendrons, taxuswolken, Japanse esdoorns en karaktervolle bomen die schaduw, afkoeling en beschutting verzekeren. Ertussen riante graszones om heerlijk te ravotten of te struinen. Her en der liggen oude meerpalen die met hun robuuste looks uitstekend in deze omgeving passen.

Dit ontwerp straalt de typische van Mierlo-signatuur uit: buitenruimtes om in te leven en om ten volle te beleven. Met veel aandacht voor de geest van de plek en de wensen van de bewoners. De feilloze realisatie door Groenregie is de kers op de taart. Vergis je niet: ook achter een tuin die naturel oogt, schuilen flink wat vakkundige ingrepen

Bekijk meer gerealiseerde projecten:

Ga naar de inhoud