Luc Engelhard

Luc Engelhard

Het ontmoeten van je opdrachtgever heeft altijd iets bijzonders. Je trekt met elkaar op en deelt persoonlijke ervaringen, gevoelens en ontdekkingen. Uit deze gesprekken ontstaat weer een uniek beeld, wat je als ontwerper gaat vertalen in een plan.

Het terras, een pad naar de schuur, een plek voor de autos en fietsen, wellicht een zwemvijver, het ligt er straks als vanzelfsprekend. Deze functies zijn onderdeel van de uitdaging; de goede vorm, keuze van materiaal n uitgedachte details zijn in harmonie. Belangrijk voor de buitenruimte, die je niet alleen beleeft als je er in vertoeft, maar ook als je haar van binnen naar buiten ervaart.
In een goed plan is je beleving veel intenser, veelzijdiger. Een tuin of landschap biedt mr mogelijkheden om de zintuigen te prikkelen en zn kwaliteit te laten zien. Monumentale elementen en objecten kunnen zichtlijnen en nog niet ontdekte ruimte zichtbaar maken. Ze ondersteunen elkaar, samen in een spel van groen en open ruimte, en krijgen door de wisseling van licht en donker in de dag alsook de verschillende sferen van het groen door de seizoenen, steeds weer een andere fascinerende rol. Dt is de nog verborgen meerwaarde, die de architect zichtbaar kan maken.

Met een creatieve tuinontwerper samenwerken heeft zo zijn verrassingen. Een creatieve tuinontwerper heeft kwaliteiten om in projecten out of the box te denken waardoor een bijzondere, een comfortabele en een boeiende tuin of landschap gerealiseerd kan worden. Zijn scheppende gedachten moeten hierin vrij kunnen zijn en ondanks dat de plannen goed maakbaar zijn, is de vertaling in een bestek en daarna de realisatie van het project niet eenvoudig.

In mijn steeds weer prettige samenwerking met Groenregie voel ik me in het proces vanaf de ideevorming, professioneel ondersteund door hun schat aan ervaring en brede kennis. Zeer waardevol hierin is het vooraf herkennen van de nog onbekenden in zowel de grote lijnen als de kleinste finesses. Tijdens de realisatie van projecten zie ik ook hun kundigheid en spelen ze flexibel in op wijzigingen en onvoorziene items door de ervaring die er is met bijzondere projecten. Een waardevolle plus zie ik ook in de prettige omgang met de opdrachtgever. Waar de sfeer en het enthousiasme leeft door mooie gesprekken en een prachtig ontwerp, verstaat John de Zoete van Groenregie de kunst om de tuinaanleg voort te zetten in een goed proces tot en met een feestelijke oplevering, zowel voor de opdrachtgever als voor de uitvoerder.

De tuin maakt contact met zn omgeving, het huis en de gebruiker.
Het is de vrije ruimte met diffuse en omarmende begrenzingen.
De tuin is enerzijds je rust, de buitenruimte met zn vogels, bijen, waterjuffers en vlinders,
anderzijds je feestelijke ontmoeting met anderen, de plekken voor gezamenlijke ontspanning.
Een harmonieuze tuin verbindt moeiteloos en laat ieder toe.

www.lucengelhard.nlTerug

Groenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl