Moderne tuinen en stadstuinen

Strakke lijnen, symmetrie, evenwichtig design en goede structuur spelen de hoofdrol in een moderne tuin. De tuinen worden ingevuld met bouwkundige elementen en strakke terrassen van hoogwaardige materialen. Ook is de keuze van de juiste beplanting bepalend en mag een goed verlichtingsplan niet ontbreken. Stadstuinen liggen vaak verborgen achter hoge gebouwen. Hierdoor spelen privacy en veel schaduw een grote rol. Groenregie gaat graag deze uitdaging aan en maakt van elke tuin iets speciaals.

Natuurlijke tuinen en landelijke tuinen

Het landschap rondom de tuin is het uitgangspunt voor landelijke tuinen. Het is onze uitdaging om een ontwerp te maken en te realiseren wat ervoor zorgt dat de tuin naadloos aansluit bij het omringde landschap. De juiste lijnen voor terrassen en paden en een goede combinatie van weelderige beplanting spelen hierbij een grote rol. Tuinen in de stad of in een woonwijk kunnen ook heel natuurlijk zijn. Hier is het lijnenspel minder strak en is beplanting bepalend.

Daktuinen en patiotuinen

Ook van een kleine binnentuin of een tuin op hoogte kan Groenregie iets speciaals maken. Een doordacht ontwerp en het gebruik van de juiste materialen en beplanting geven een ruimtelijk gevoel, zodat kleine ruimtes en daktuinen optimaal benut kunnen worden. Het is bij een daktuin belangrijk om rekening te houden met zo min mogelijk gewicht en planten die tegen de wind kunnen. Ook het aanleggen van een daktuin vraagt een speciale aanpak. Groenregie zorgt ervoor dat u na de realisatie van de daktuin nog meer kunt genieten van het uitzicht.