Daktuin bij Carice van Houten

Daktuin bij Carice van Houten


September 2016: Afgelopen zomer heeft Groenregie de daktuin bij Carice van Houten in hartje Amsterdam aangelegd. Het begon allemaal met tuinontwerpster Anneke van Megen, die vlakbij de woning van Carice haar ontwerpstudio heeft. Anneke heeft de wensen van Carice vertaald in een mooi ontwerp, waarbij privacy, veel groen en gezelligheid erg belangrijk zijn.
Na enkele leuke gesprekken werd besloten dat Groenregie de uitvoering van het dakterras ging verzorgen. Zo hebben wij rondom het dakterras hardhouten trellisschermen geplaatst in combinatie met bamboematten. Tegen de trellisschermen zijn hardhouten plantenbakken geplaatst, waarin weelderige beplanting is gezet. Deze beplanting, bestaande uit Toscaanse Jasmijn, Clematis en Leirozen, kunnen door de mazen van het trellisscherm heen groeien. Op het dak is een mooie vlonder van geschaafd hardhout gemaakt, geheel passend rondom de al aanwezige lichtkoepels.

De daktuin bij Carice van Houten is aangekleed met prachtige robuuste potten van cortenstaal met daarin fleurige beplanting, een appelboompje en een winterharde palm. Volautomatisch werkende tuinverlichting en een beregeningssysteem maken het plaatje compleet.

Al met al is de daktuin een intiem, gezellig en kleurrijk plekje geworden, waarin Carice zich terug kan trekken na een lange werkdag. Door het aanbrengen van een stevig hekwerk rondom de daktuin is het zonnige dakterras direct een heerlijke speelplek geworden voor haar zoontje Monte.

Laat het voorjaar maar snel komen!Terug

Groenregie B.V. © 2019  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl