Nieuws en media

Inrichtingsplan-voormalige-steenfabriek-in-Montfoort-Groenregie

Inrichtingsplan voormalige steenfabriek Montfoort

Oktober 2019:

Eind oktober heeft Groenregie het terrein rondom de voormalige monumentale steenfabriek ‘IJsseloord’ met bijbehorende directeurswoning in Montfoort ingemeten als voorbereiding voor het maken van een inrichtingsplan in opdracht van de eigenaar. Wij vinden het een geweldige opdracht: Dit perceel ademt historie uit en wij mogen dit nog mooier maken dan het nu al is!’

Chic

Publicatie 'Ministadstuin maximaal uitgevonden' in magazine Chic Gardens

September 2019:

Het was een hele uitdaging om van een kleine tuin middenin Utrecht een stijlvolle tuin in Marrakeshstijl te maken. Maar deze uitdaging hebben wij met beide handen aangegrepen. De tuineigenaren zijn erg blij met het eindresultaat en wij natuurlijk ook!

Bekijk artikel

Daktuin-in-Rotterdam-Groenregie-ondergaande-zon-buitenparket-hardhout

Publicatie 'Extra leefruimte met zicht op de stad' in magazine Chic Gardens

September 2019:

Heb je het geluk om in het bezit te zijn van een prachtig oud herenhuis in hartje Rotterdam met een dakterras als gigantische troef? Dan spreekt het voor zich dat je alles op alles zet om deze daktuin te transformeren in een uitnodigende groene ruimte waar het dagelijks genieten is van de mooiste skyline in Nederland.

Bekijk artikel

Groenregie-filmopname-RTL4-Helemaal-Gek-Van-daktuin-Rotterdam

RTL 4 programma 'Helemaal gek van......'

23 juni 2019:

Dit voorjaar zijn er opnames gemaakt voor het RTL 4 programma 'Helemaal gek van.....'. John de Zoete heeft verteld over het ontwerp en de aanleg van een daktuin bovenop een prachtig oud pand in hartje Rotterdam. Ook de trotse eigenaresse van de daktuin, Eveline Bruijn, kwam aan het woord en zij vertelde lovend over de samenwerking met Groenregie, de realisatie en het uiteindelijke eindresultaat. Er zijn prachtige opnames gemaakt. De eerste uitzending was op 23 juni en op 29 juni is dit nog eens herhaald. Hieronder kunt u het item van Groenregie nog eens rustig bekijken.

Bekijk video

Cover

Publicatie 'Villatuin in Capelle aan den IJssel' in tuinblad 'De Tuin in vier seizoenen'

Juni 2019:

In het zomernummer 2019 van het glossy tuinblad 'De Tuin in vier seizoenen' werd een artikel gewijd aan een door Groenregie aangelegde tuin aan een landelijke weg in Capelle aan den IJssel. Hier is een met riet gedekte moderne villa gebouwd, die ontworpen is door het bekende bureau Friso Woudstra Architecten. Groenregie mocht de tuin bij dit stijlvolle huis aanleggen, waarbij de aandacht voor de natuur een belangrijk item was.

Bekijk artikel

Publicatie

Publicatie 'Waar stijlen samenvloeien' in tuinmagazine 'Tuinontwerp 2018'

Juli 2018:

Verschillende stijlen komen samen in deze zonnige tuin, ontworpen door onze eigen tuindesigner Foske Groenendijk. De tuineigenaren hadden een wensenlijst, uiteenlopend van Japanse Esdoorn tot Ibiza-sfeer. Een behoorlijk uitdaging om hierin een eenheid te creëren, maar het resultaat mag er zijn voor deze achtertuin in Best.

Bekijk artikel

Publicatie

Publicatie 'Twee verdiepingen' in tuinmagazine 'Tuinontwerp 2018'

Maart 2018:

Tuinmagazine 'Tuinontwerp 2018' publiceert een artikel over een niet alledaagse achtertuin in Bergen op Zoom. Deze stadstuin met een groot hoogteverschil is ontworpen door tuinarchitect Noël van Mierlo en gerealiseerd door Groenregie.

Bekijk artikel

Stadstuin-in-Utrecht-Groenregie-zwarte-openhaardhoutkast-met-buitenhaard-handgemaakte-buitenkeuken

Publicatie 'Twee tuinen, één geheel' in tuinmagazine 'Tuinontwerp 2018'

Maart 2018:

Een achtertuin in Utrecht wordt gedeeld door een moeder en haar dochter, die met haar gezin in het naastgelegen huis woont. Tuindesigner Foske Groenendijk slaagde erin om van de twee tuinen én de verschillende wensen één geheel te maken.

Bekijk artikel

Publicatie

Publicatie 'Villatuin met zwembad' en 'Stadsvilla in Amsterdam' in het luxe tijdschrift 'The art of living'

Februari 2018:

'The Art of Living' is een luxe tijdschrift van onze zuiderburen. Met regelmaat geven ze een speciale outdoor-editie uit. In de Outdoor Living van februari 2018 staat een interview met de Nederlandse tuinontwerper Erik van Gelder. Met regelmaat leggen wij luxe tuinen van Erik aan. Zo ook de 'Villatuin met zwembad' en de 'Stadstuin in Amsterdam', welke onder andere in deze speciale Outdoor Living worden uitgelicht.

Bekijk artikel

Publicatie

Publicatie 'Moderne villatuin in Capelle aan de IJssel' in STIJLVOL WONEN

Juni 2017:

Het tijdschrift Stijlvol Wonen heeft een uitgebreide reportage gemaakt van een stijlvolle nieuwbouwwoning in Capelle aan de IJssel. Het huis is ontworpen door het bekende architectenbureau van Friso Woudstra. Groenregie heeft deze moderne villatuin in Capelle aan de IJssel gerealiseerd. In het tweede deel van de tuin is een grote zwemvijver aangelegd. Het strakke bijgebouw afgewerkt met red cedar bevat een poolhouse annex gastenverblijf. In de diepe tuin staan nog een paar oude bomen en een groot aantal fruitbomen.

Bekijk artikel

Publicatie

Publicatie 'Sfeervolle buitenkamer' in tuinmagazine 'Tuinontwerp 2017'

Mei 2017:

In het historische stadje Oudewater ligt een eigentijdse, min of meer driehoekige buitenkamer van slechts 12 m2. De ligging op het noordoosten en de hoge muur aan één kant maakten deze buitenruimte erg somber. Om de ruimte lichter te maken ontwierpen wij sfeervolle, indirecte verlichting en materialen in lichte tinten. Zo ontstond een sfeervolle buitenkamer.

Bekijk artikel

Onderhoudsarme

Publicatie 'Keramische tegels' in tuinmagazine 'Tuinontwerp 2017'

Mei 2017:

Tuinmagazine 'Tuinontwerp 2017' geeft in de editie van mei speciale aandacht aan verhardingsmaterialen. Het type verharding bepaalt namelijk voor een groot deel de sfeer in de tuin. In een tuin in Reeuwijk hebben wij keramische tegels, een vlonderterras van houtcomposiet en flachcorngrind toegepast. Deze verschillende materialen combineren heel mooi met elkaar én vragen nagenoeg geen onderhoud.

Bekijk artikel

publicatie-houtblokken--vuurtafel-in-tuinontwerp-editie-mei-2017

Publicatie 'Houtblokken & vuurtafel' in tuinmagazine 'Tuinontwerp 2017'

Mei 2017:

Een achtertuintje in Abcoude, ingeklemd tussen de bijkeuken en de muur van de buren, werd door tuinontwerper Erik van Gelder omgetoverd tot een stijlvolle patio met een luxe uitstraling. De vuurtafel en de roomdividers met houtblokken zorgen voor extra sfeer. Wij verzorgden de aanleg van deze moderne patiotuin in Abcoude.

Bekijk artikel

Publicatie

Publicatie 'Patiotuin in Japanse sfeer' in tuinmagazine 'Tuinontwerp 2017'

Mei 2017:

Heel bijzonder is deze piepkleine patiotuin midden in de woonkamer, die wij ontworpen en aangelegd hebben. Deze patiotuin in Japanse sfeer is 2,95 x 3,50 m en is dus bijna een vierkantje. De eigenaren wilden de sfeer van de woning door laten lopen in de patio.

Bekijk artikel

Tuin

Publicatie 'Tuin in Ibizastijl' in tuinblad 'Tuinontwerp 2017'

Maart 2017:

Het exclusieve tuinblad 'TUINONTWERP' schreef in maart 2017 een uitgebreid artikel met prachtige foto's over deze tuin in Ibizastijl in Amsterdam met een wel heel speciale sfeer. 'Volgens tuinontwerpster Foske Groenendijk van Groenregie was deze tuin voorheen 'een speelplein met allemaal klinkertjes' met daaromheen een hekwerk begroeid met klimop. "Supersaai en bovendien kwam de tuin erg op je af. Het mocht wel wat dieper lijken. Daarom hebben we de lengtelijnen met bodembedekkers gemaakt. Dat geeft een verdiepend effect."

Bekijk artikel

genieten-in-een-fluisterstille-tuin-in-tuinen-landelijke-stijl

Publicatie 'Genieten in een fluisterstille tuin in tuinmagazine 'TUINEN Landelijke stijl'

Maart 2017:

In samenwerking met Foske Groenendijk van Tuinontwerpburo Groenendijk en Stefan en Gert-Jan Barten van Barten Buiteninrichting heeft Groenregie een prachtig project voltooid in Soest.

Het magazine 'TUINEN Landelijke stijl' heeft van deze natuurlijk tuin in Soest een prachtige fotoreportage gemaakt!

Bekijk artikel

hoogste-kwaliteit-in-excellent-magazine

Publicatie 'Dag en nacht genieten' in magazine 'Exclusief wonen'

Oktober 2016:

In het luxe magazine 'Exclusief wonen' van Excellent staat een artikel waarin tuindesigner Erik van Gelder vertelt over een door hem ontworpen wellnesstuin in Barendrecht. Hoofdaannemer van dit project was Groenregie.

Bekijk artikel

Carice-van-Houten

Aanleg daktuin bij actrice Carice van Houten

September 2016:

Afgelopen zomer heeft Groenregie de daktuin bij Carice van Houten in hartje Amsterdam aangelegd. Het begon allemaal met tuinontwerpster Anneke van Megen, die vlakbij de woning van Carice haar ontwerpstudio heeft. Anneke heeft de wensen van Carice vertaald in een mooi ontwerp, waarbij privacy, veel groen en gezelligheid erg belangrijk zijn. Na enkele leuke gesprekken werd besloten dat Groenregie de uitvoering van het dakterras ging verzorgen.

Nieuwe

Nieuwe bedrijfsauto voor Groenregie

September 2016:

Het wagenpark van Groenregie is onlangs uitgebreid met een nieuwe zwarte Volkswagen Caddy met felgroene belettering. Een opvallende auto, die met name wordt ingezet voor service- en kleine tuinwerkzaamheden. Denk hierbij aan het controleren van maatvoeringen voor de aanleg van tuinen, het aanleggen van tuinverlichting, het uitvoeren van service- en garantiewerk, tuinonderhoud of het leveren en plaatsen van mooie plantenbakken. Kortom voldoende werk om de auto met onze vakbekwame hovenier volop in te zetten.

Groenregisseur

Publicatie 'Groenregie' in Glans Magazine

Mei 2014:

In het regionale blad 'Glans magazine' plaatste Groenregie een advertorial. Groenregisseur John de Zoete startte eind vorig jaar zijn bedrijf dat zich richt op het ontwerpen en aanleggen van tuinen. Er zijn natuurlijk heel veel groenbedrijven, naar De Zoete onderscheidt zich door een nieuw concept dat ook de naam van het bedrijf is: Groenregie.

Bekijk artikel