Nieuws en media

Natuurlijke

Natuurlijke daktuin in Rotterdam - TUINONTWERP 2021

April 2021
Eenvoudig, natuurlijk en met het ongedwongen gevoel van een achtertuin. Dit dakterras met subliem uitzicht op de Rotterdamse skyline is de ideale plek om op adem te komen en te genieten van warme zomeravonden.

Bekijk artikel

Exotische

Exotische sfeer - TUINONTWERP 2021

Maart 2021
Een vleugje Marrakech. Loungen in de duizend-en-één-nachtsfeer van Marrakech..... Dat dit ook mogelijk is op een oppervlakte van nog geen 20 m2 bewijst dit intieme Utrechtse stadtstuintje.

Bekijk artikel

Oeverloos

Oeverloos genieten - Chic Gardens

December 2019
Terwijl de renovatie van de complete achtergevel en het interieur van de woning nog bezig was, vonden de nieuwe eigenaren dat de achtertuin niet kon achterblijven. Deze verdiende het om meer bij de woning te passen. Ze schakelden Groenregie in om hun tuinwensen uitgebreid te bespreken. De tuinachtecht ging aan het werk met een plan en al snel kon worden gestart met de relalisatie. Het resultaat is deze prachtige oevertuin.

Bekijk artikel

Inrichtingsplan-voormalige-steenfabriek-in-Montfoort-Groenregie

Inrichtingsplan voormalige steenfabriek Montfoort

Oktober 2019
Het domein van de voormalige steenfabriek IJsseloord met directeurswoning krijgt een nieuwe invulling. Voor de herontwikkeling van het karaktervolle gebied verzorgt Groenregie het plan voor de inrichting van het terrein. Een perceel dat historie ademt nóg mooier maken? Een opdracht waarvoor wij alle registers opentrekken!

Chic

Ministadstuin maximaal uitgevonden - Chic Gardens

September 2019
Hoe maak je van een kleine tuin midden in Utrecht een oase met Marrakech-allures? Groenregie ging de uitdaging aan, en zorgde voor een warme en oriëntaalse sfeer in alle seizoenen. Benieuwd waarom de bewoners zo tevreden zijn? Bekijk de beelden die voor zich spreken.

Bekijk artikel

Daktuin-in-Rotterdam-Groenregie-ondergaande-zon-buitenparket-hardhout

Extra leefruimte met zicht op de stad - Chic Gardens

September 2019
De trotse bezitters van een karaktervol herenhuis in hartje Rotterdam gingen in zee met Groenregie voor de herinrichting van hun dakterras. Bekijk het resultaat: een vluchtoord in de stad, met uitzicht op een adembenemende skyline.

Bekijk artikel

Groenregie-filmopname-RTL4-Helemaal-Gek-Van-daktuin-Rotterdam

RTL 4 programma 'Helemaal gek van......'

23 juni 2019
John de Zoete vertelt in het RTL 4-programma in geuren en kleuren over de aanleg van een daktuin bij een prachtig oud pand in Rotterdam. Bewoonster Eveline Bruijn is alvast laaiend enthousiast. Hebt u het programma gemist? Herbekijk het hier.

Bekijk video

Cover

Villatuin in Capelle aan den IJssel – DE TUIN in vier seizoenen

Juni 2019
In Capelle aan den IJssel ligt een stijlvol huis, ontworpen door Friso Woudstra Architecten. Groenregie ontfermde zich over de uitvoering van de tuin: een parel met een strakke vormgeving en natuurlijke invulling. Dit mooie tuinmagazine wijdde er een inspirerend artikel aan.

Bekijk artikel

Publicatie

Waar stijlen samenvloeien – Tuinontwerp 2018

Juli 2018
Op het verlanglijstje van de bewoners: een tuin met een Ibiza-sfeer én Japanse invloeden. Geen gemakkelijke klus, maar wel een kolfje naar de hand van onze tuindesigner Foske Groenendijk. Benieuwd naar het resultaat van deze stijlenmix? Duik in de publicatie!

Bekijk artikel

Publicatie

Twee verdiepingen – Tuinontwerp 2018

Maart 2018
Noël van Mierlo maakte een atypisch ontwerp voor een stadstuin met een bescheiden oppervlakte en een groot hoogteverschil. Voor de aanleg van dit creatieve en technische huzarenstukje rekende hij op Groenregie. Zie hoe het ‘plaatje’ tot leven komt in het magazine Tuinontwerp 2018.

Bekijk artikel

Stadstuin-in-Utrecht-Groenregie-zwarte-openhaardhoutkast-met-buitenhaard-handgemaakte-buitenkeuken

Twee tuinen, één geheel – Tuinontwerp 2018

Maart 2018
Hoe een gezamenlijke tuin realiseren als de wensen van de opdrachtgevers uiteenlopen? Foske Groenendijk kwam met haar ontwerp tegemoet aan de verschillende eisen. Ze zorgde voor eenheid in verscheidenheid, met voldoende privacy voor de twee huishoudens. Lees er meer over in het artikel.

Bekijk artikel

Publicatie

Villatuin met zwembad & Stadsvilla in Amsterdam – The art of living

Februari 2018
Het Belgische luxemagazine The Art of Living brengt regelmatig een outdooreditie uit. In die van februari 2018 is Erik van Gelder aan het woord. De Nederlandse tuinontwerper besteedt de realisatie van zijn ontwerpen vaak uit aan Groenregie. Dat deed hij ook voor deze twee tuinen in Amsterdam, fraai toegelicht in het tot de verbeelding sprekende magazine.

Bekijk artikel

Publicatie

Moderne villatuin in Capelle aan den IJssel – Stijlvol WONEN

Juni 2017
Het gerenommeerde architectenbureau van Friso Woudstra ontwierp een stijlvolle nieuwbouw in Capelle aan den IJssel. Groenregie verwezenlijkte de bijbehorende tuin: een prachtige buitenkamer in welluidende harmonie met de architectuur. Het bijgebouw met poolhouse en gastenverblijf vormt de kers op de taart. Vlij u neer om de uitgebreide reportage te lezen.

Bekijk artikel

Publicatie

Sfeervolle buitenkamer – Tuinontwerp 2017

Mei 2017
Een sombere buitenkamer van een zakdoek groot transformeren in een lichte, eigentijdse en opgewekte ruimte? Geen appeltje-eitje. Toch slaagde Groenregie erin om de driehoekige oppervlakte van 12 vierkante meter om te toveren in een sfeervolle mini-oase. Ontdek in het artikel hoe we dat aanpakten.

Bekijk artikel

Onderhoudsarme

Keramische tegels – Tuinontwerp 2017

Mei 2017
Door de slappe veengrond was de oorspronkelijke tuin van deze woning verzakt. Groenregie loste het euvel op met de juiste verhardingsmaterialen. De combinatie van keramische tegels, houtcomposiet en flachkorngrind oogt bovendien dynamisch en speels. Mooi meegenomen: nagenoeg geen onderhoud. Lees er meer over in deze editie rond verhardingsmaterialen.

Bekijk artikel

publicatie-houtblokken--vuurtafel-in-tuinontwerp-editie-mei-2017

Houtblokken & vuurtafel – Tuinontwerp 2017

Mei 2017
Erik van Gelder toverde een ingeklemd, zielloos achtertuintje om tot een patio die uitnodigt tot cocoonen. Hij maakte daarbij een tweedeling tussen eetgedeelte en loungehoek door middel van een roomdivider met houtblokken. Voor de piekfijne uitvoering van zijn ontwerp rekende Erik andermaal op de vakkennis van Groenregie. Bekijk het resultaat van onze samenwerking.

Bekijk artikel

Publicatie

Patiotuin in Japanse sfeer – Tuinontwerp 2017

April 2017
Een piepkleine patio, midden in de woonkamer, met een Japanse uitstraling: ziedaar de opdracht die onze ontwerpster Foske Groenendijk tot een goed einde bracht. Zowel de planten als de materialen en verlichting dragen bij tot de gewenste sfeer. Opdracht geslaagd! Oordeel gerust zelf.

Bekijk artikel

Tuin

Tuin in Ibizastijl – Tuinontwerp 2017

Maart 2017
Ibiza in het centrum van Amsterdam? Waarom niet! De originele tuin was saai en claustrofobisch door de vele klinkertjes en de hekwerken met klimop. Foske Groenendijk tekende een ontwerp dat voor diepte en ruimtelijkheid zorgt. Onder andere met vlakken in verschillende verhardingsmaterialen en lange ‘lijnen’ met frisgroene bodembedekkers. Vijgenbomen, bamboe, siergrassen en kleurrijk textiel voegen de Ibiza-touch toe. Blader door de reportage.

Bekijk artikel

genieten-in-een-fluisterstille-tuin-in-tuinen-landelijke-stijl

Genieten in een fluisterstille tuin – Tuinen Landelijke Stijl

Maart 2017
De sleutel tot een geslaagde realisatie: een geoliede samenwerking tussen vakmensen die op dezelfde golflengte zitten. Groenregie, Tuinontwerpbureau Groenendijk en Barten Buiteninrichting sloegen de handen in elkaar om dit project in Soest te realiseren volgens de regels van de kunst. De focus ligt op eenheid met het omringende water en natuurschoon, een wintergroene ‘ruggengraat’, karaktervolle bomen en pastelkleurige bloeiers. In Tuinen Landelijke Stijl komt de luisterrijke realisatie tot leven in deze fotoreportage.

Bekijk artikel

hoogste-kwaliteit-in-excellent-magazine

Dag en nacht genieten – Exclusief wonen

Oktober 2016
Erik van Gelder ontwierp in Barendrecht een haast idyllische wellnesstuin. Hoogwaardige materialen, weelderig groen, een zwembad met ultramoderne loungehoek en een mix van texturen zijn de ‘verschilmakers’ in dit droomproject. Hoofdaannemer Groenregie maakte het verschil met de vlekkeloze uitvoering. Dit project staat in de spotlights in het chique tijdschrift Exclusief wonen.

Bekijk artikel

Carice-van-Houten

Aanleg daktuin bij actrice Carice van Houten

September 2016 Tuinontwerpster Anneke van Megen tekende een knap ontwerp voor de daktuin van actrice Carice van Houten in hartje Amsterdam. Codewoorden: uitbundig groen, sfeer en gezelligheid, en maximale privacy. Groenregie had de eer om de aanleg en inrichting van het dakterras op zich te nemen.

Nieuwe

Groenregie herkenbaar op pad

September 2016
In 2016 breidde Groenregie zijn wagenpark uit met een zwarte Volkswagen Caddy met felgroene belettering. Een handige en opvallende auto die we vooral inzetten om service te verlenen of kleine tuinwerkzaamheden uit te voeren. Van tuinonderhoud en service- en garantiewerk tot maatvoeringen controleren en verlichting aanleggen. Ziet u onze hoveniers rijden? Dan weet u dat ze op weg zijn om de puntjes op de i te zetten!