Kleine stadstuin in Marrakeshsfeer

Achter een jarení30 woning in hartje Utrecht ligt een kleine tuin van ca. 2,90 bij 6,50 meter. De vraag van de eigenaren was of wij het bestaande tuinplan verder konden uitwerken tot een gedetailleerd tuinontwerp in de sfeer van Marrakesh.
Wij hebben deze bijzondere uitdaging aangenomen en hebben vervolgens ook de aanleg van deze kleine stadstuin in Marrakeshsfeer mogen verzorgen.

Alle wensen, zoals een plek voor een kleine dinertafel, een loungeplek met overkapping en tuinhaard, een opbergplek voor openhaardhout en mediterrane beplanting en verlichting, zijn in het tuinontwerp opgenomen. Materialen zijn sfeerbepalers en de keuze daarvan was in deze tuin dan ook extra belangrijk. Zo zijn er rechthoekige keramisch tegels in een prachtige bruingrijze leemkleur uitgekozen. Ze zijn in wildverband gelegd en evenwijdig aan de pui met de openslaande deuren. Zodoende lijkt de smalle stadstuin vanuit de woonkamer optisch breder.
Achterin de tuin is een iets verhoogde vlonder van oude wagondelen gemaakt. Boven deze vlonder is een robuuste overkapping gemaakt van Barnwood. Dit geeft een hele warme sfeer.
De speciaal op maat gemaakte kast in stuclook in een zachte pasteltint verstrekt deze sfeer en heeft tevens een dubbele functie. In de kast is namelijk een knusse zitplek gecreŽerd en is er rekening gehouden met het opbergen van openhaardhout.
Vervolgens hebben wij tegen de achterwand en naast de keukendeur een L-vormige loungebank geplaatst, ook in stuclook in een zachte pasteltint, met daarboven een hangende tuinhaard van cortenstaal. Zo kunnen de tuineigenaren ook bij minder warme temperaturen heerlijk buiten in de tuin zitten.

De waterschaal, diverse terracottapotten, beplanting in de sfeer van Marokko (o.a. een meerstammige Quercus suber en Agave) en Oosterse verlichtingsarmaturen maken het plaatje van een kleine stadstuin in Marrakeshsfeer compleet.


TerugGroenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl