Natuurlijke vijvertuin in Soest

Deze natuurlijk vijvertuin in Soest is geheel aangelegd volgens een schitterend ontwerp van Luc Engelhard.

Groenregie werkte mee aan dit geweldige project in het vroege voorjaar van 2014.

Het tuinontwerp van Luc is werkelijk een staaltje van vakmanschap. Door het aanbrengen van een verdiept tuingedeelte rond de woning werd het mogelijk om daglicht in de benedenverdieping te krijgen, zonder het aanbrengen van zogenaamde koekoeken. De hardhouten loopbrug over dit talud naar de achterdeur werd hierdoor gelijktijdig het achterterras. Prachtig siersmeedwerk is toegepast als hekwerkje rond de vlonder.

De tuin is verder heel natuurlijk ontworpen, waardoor men zich waant zich in een omgeving van 100 jaar oud, terwijl de tuin en woning nauwelijks 2 jaar oud zijn!
Een tweede terras is ontworpen van natuursteen en verder zijn er eerlijke en natuurlijke materialen toegepast, zoals stol- en boerenwerfgrind.

Een van de wensen van de bewoners was om een mooie vijver te creŽren, waarin ook gezwommen kan worden. In samenwerking met 'Zwembaden met Stijl' uit Soest werd dit onderdeel gerealiseerd.

De beplanting in deze natuurlijke tvijveruin in Soest is een verhaal op zich. Zoals we van Luc gewend zijn, werd er een schitterend beplantingsplan opgesteld, waar we alleen al pagina's over kunnen vertellen. Schitterende plantcombinaties zijn toegepast, welke het hele jaar door voor geweldige kleureffecten zorgen.

Een geweldige natuurlijke vijvertuin voor een dynamisch gezin!


Terug



Groenregie B.V. © 2018  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl