Stadstuin in Maarssen

De oppervlakte van de tuin achter deze mooie oude woning in het oude gedeelte van de gemeente Maarssen is heel verrassend en biedt heel veel mogelijkheden. De eigenaren wilden diverse terrassen en daar is voldoende ruimte voor.
Onze tuinarchitect heeft voor deze stadstuin in Maarssen een ontwerp gemaakt, waarbij de sfeer van de prachtige oude tuinmuren versterkt wordt door gebruik te maken van de al aanwezige oude gebakken klinkers. Op deze manier passen de muren en de paden goed bij elkaar. Het hoogteverschil in de tuin wordt opgevangen door een nieuwe gemetselde lage tuinmuur en een stoere robuuste trap van Schelleviselementen recht tegenover de openslaande deuren van de moderne keuken. Even verderop worden deze Schelleviselementen nog een keer over de gehele breedte van de tuin herhaald. Hierdoor lijkt de tuin optisch breder.

Ook opvallend in deze stadstuin in Maarssen is het gebruik van vele bladplanten naast de al aanwezige oude Leiperenbomen. De bladplanten in licht- en donkergroene hebben fijn, grof, klein, groot, handvormig en diep ingesneden blad. Door met de bladvormen en -kleuren te spelen en per plantensoort grotere groepen aan te planten krijgt deze tuin een modern tintje ondanks de vele nostalgische elementen in de tuin. De bewoners hebben deze mix van ‘oud en nieuw’ extra verstrekt door het plaatsen van moderne tuinmeubels en kookgerei op terrassen van grote keramische tegels in een natuursteenlook.

Achterin de tuin is plaats gemaakt voor een tuinhuis. Dit tuinhuis is speciaal voor deze tuin ontworpen en opgebouwd van onder andere houten delen van Zweeds rabat. De zwarte kleur van het tuinhuis en een handgemaakte houten wand, ook van Zweeds rabat, past goed bij de donkergrijze kleur van de kozijnen van de woning.

En ook in deze tuin maakt de tuinverlichting het plaatje compleet: Overdag zijn de meeste verlichtingsarmaturen onopvallend en in het donker geven ze veel sfeer aan de tuin. Vanuit de keuken is dan goed te zien hoe ruim en mooi deze stadstuin uiteindelijk is geworden.


TerugGroenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl