Moderne villatuin in Capelle aan den IJssel

Friso Woudstra Architecten heeft aan een landelijke weg in Capelle aan den IJssel deze moderne villa ontworpen. Groenregie verzorgde de aanleg van de complete tuin rondom deze recent gebouwde woning.

De moderne tuin sluit naadloos aan bij de sfeer van de stijlvolle lichte woning met rieten kap.
In de binnentuin heerst een serene sfeer, waar met name de prachtige natuurstenen tegels van Braziliaans leisteen, riviergrind, Buxuswolken met Japanse Esdoorn en de zwarte pergola een rol spelen. Via de grote ramen achter de binnentuin hebben de bewoners een prachtig uitzicht op de zeer grote achtertuin met daarin een natuurlijke zwemvijver met grote vlonder en de mooi aangelegde borders in blauw- en paarstinten.

De zwemvijvertuin ligt lager en is bereikbaar via de brede traptreden van gevlinderd beton naar de grote staptegels van eveneens Braziliaans leisteen in het gazon. Aan de linkerzijde van de grote zwemvijver is een poolhouse gebouwd, passend bij de architectuur van de woning met aangrenzend een ruime vlonder van onderhoudsarm composiet. Het poolhouse is compleet uitgerust met een keuken en een buitendouche wat een fijne plek is geworden voor ontspanning, gezelligheid en veel (zwem)plezier.
De verticale wanden van de zwemvijver zijn gemaakt van duurzaam hardhout, welke bekleed zijn met een EPDM-folie. De vijverrand is afgewerkt met een strak, metalen U-profiel. Een biologisch filter met moerasbeplanting en diverse technische installaties houden de vijver kraakhelder.

De plantvakken in deze moderne villatuin in Capelle aan den IJssel zijn met grote zorg aangelegd om een optimale groei en bloei te creŽren. De weelderige border evenwijdig aan het zwembad bestaat uit sierlijke grassen en vele vaste planten in blauw- en paarstinten.
Links en rechts van de tuin zijn hoge hagen aangeplant om de benodigde privacy bij het huis te verkrijgen. Bij de zwemvijvertuin zorgen grote wintergroene heesters en bestaande fruitbomen voor behaaglijkheid.

Achter de zwemvijvertuin is de bestaande boomgaard, welke past in het omringende landschap, behouden gebleven en voorzien van extra hoge beplanting op de achter- en linkererfgrens om minder mooie objecten aan het oog te onttrekken.
De moderne villatuin in Capelle aan den IJssel is aan de voorzijde van de woning heel rustig gehouden en wederom met vakmanschap en aandacht aangelegd. Hier is de tuin functioneel ingericht voor het creŽren van voldoende parkeerruimte en een duidelijke entree naar de woning.
Een nieuw geplaatst en op maat gemaakt metalen toegangshek, prachtige bestrating van wederom Braziliaans leisteen en riviergrind, mooie Taxuswolken, wintergroene bodemdekkers en paarse sieruien zorgen voor een passend plaatje bij de villa.


TerugGroenregie B.V. © 2019  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl