Publicatie 'Aandacht voor de natuur' in 'De Tuin in vier seizoenen'

Publicatie 'Aandacht voor de natuur' in 'De Tuin in vier seizoenen'

In het zomernummer 2019 van het glossy tuinblad 'De Tuin in vier seizoenen' werd een artikel gewijd aan een door Groenregie aangelegde tuin aan een landelijke weg in Capelle aan den IJssel. Hier is een met riet gedekte moderne villa gebouwd, die ontworpen is door het bekende bureau Friso Woudstra Architecten. Groenregie mocht de tuin bij dit stijlvolle huis aanleggen, waarbij de aandacht voor de natuur een belangrijk item was.

Belangrijk onderdeel van de tuin is de zwemvijver. De wanden van de zwemvijver zijn gemaakt van duurzaam hardhout, bekleed met een EPDM-folie. Voor de afwerking van de vijverrand is een strak metalen U-profiel toegepast. Het water in de zwemvijver wordt rondgepompt en stroomt door een biologisch filter met moerasbeplanting, waardoor het water kraakhelder blijft.
Aangrenzend ligt een ruime vlonder van onderhoudsarm composiet. Aan de andere zijde van de zwemvijver ligt een langwerpige border met een 'natuurlijke look', bestaande uit Stipa, Salvia en Nepeta.

Lees het hele artikel



Terug

Groenregie B.V. © 2019  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl