Bostuin in Lochem

Tuin- en landschapsarchitect Luc Engelhard heeft voor een enorm groot perceel in de bossen van Lochem weer een prachtig landelijk ontwerp gemaakt. Midden op het perceel staat een statig hoog wit huis en via een gebogen en landelijk pad van grind wordt het huis bereikt vanaf de openbare weg. Luc heeft de tuin, het huis en het koetshuis, als het ware laten opnemen in de bosrijke omgeving. Alsof het altijd al zo is geweest.
Rondom het huis is openheid gecreŽerd, waardoor nu zelfs een bloemweide en een grote moestuin aangelegd konden worden.

In nauwe samenwerking met Luc en de opdrachtgevers hebben wij de tuinplannen voor deze bostuin in Lochem gefaseerd mogen realiseren.
De eerste fase bestond onder andere uit het verlagen van een deel van het gazon, zodat de ontworpen bosvijver vanuit het huis goed zichtbaar is. Daarna werden er zandpaden door het bos aangelegd en is er een bosvijver gemaakt op een geheel natuurlijke wijze. Tevens is er een betonnen terras gestort, waarvan het beton zelfs op kleur is gebracht door middel van het toedienen van een kleurstof.
De tweede fase bestond uit het aanbrengen van de beplanting. Rondom het huis zijn veel vaste planten geplant, die rijkelijk bloemen geven in opeenvolgende bloeitijden. In het bos zijn vele varens, bosbessen en heesters aangeplant, welke in de herfst prachtig verkleuren.
Door deze aanplant en het zaaien van een bloemenmengsel in de bloemborders was de afwerking voltooid en na een groeizaam jaar heeft dit alles geleid tot een prachtig eindresultaat.

De tuineigenaren van deze bostuin in Lochem kunnen nu heerlijk genieten van het prachtige uitzicht vanaf de terrassen rondom het huis. Ook elders in de tuin zijn fijne zitjes gemaakt, zoals een heerlijke zitplek onder een oude Eik en in de boomgaard onder de nostalgische fruitbomen en tussen de wilde bloemen.

Wie komt hier nu niet tot rust na een drukke werkdag?


Terug



Groenregie B.V. © 2019  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl