Landelijke tuin in Maarssen

In het voorjaar van 2015 hebben wij in een natuurgebied bij Maarssen een prachtige grote landschappelijke tuin aangelegd, compleet met terrassen van natuursteen, een mooie vlonderpartij, een moestuin, een groot gazon en kleurrijke borders.

In deze tuin speelt het landschap een zeer belangrijke rol. Zo loopt de tuin vloeiend over in het aangrenzende polderlandschap. Binnen de erfgrenzen wordt het boerenkarakter benadrukt door de moestuin, diverse fruitbomen en een plantenkas.

Deze landelijke tuin in Maarssen hebben wij in twee fasen gerealiseerd. Onze werkzaamheden van fase 1 begonnen met het uitbaggeren van een ondiepe sloot, het plaatsen van beschoeiingen, het verwijderen van alle niet bruikbare materialen en beplanting en de uitvoer van het grondwerk. Na deze werkzaamheden kon het opbouwen beginnen, geheel volgens het ontwerp van Anneke van Megen Tuinen.

Rond de woning werden dunne, maar goed dragende betonfunderingen gemaakt waarop natuursteentegels met de naam Castello Blue in wildverband gelegd werden. De oprit is opgebouwd uit een laag van gebroken puin vermengd met cement. Dit is een perfecte harde ondergrond voor het toegepaste Morainegrind. De randafwerking van de oprit bestaat uit speciale cortenstalen strippen gemonteerd aan hardhouten paaltjes.
Mede doordat de tuin in een landelijk gebied ligt hebben wij onder het grote gazon mollengaas toegepast. Zo kunnen deze kleine diertjes niet hun kop boven het gazon uitsteken.

Fase 2 van de tuinrealisatie van deze landelijke tuin in Maarssen bestond uit het leveren en aanplanten van de totale beplanting, geheel volgens het beplantingsplan van de tuinontwerpster. Er zijn diverse fruitbomen toegepast, zoals amandelbomen, een hoogstam peer, appel en pruim. Daarnaast hebben wij diverse hagen geplant, maar ook vele bloemrijke heesters, klimplanten, siergrassen en vaste planten.
In het najaar hebben wij de tuin compleet gemaakt met het poten van vele bloembollen, welke garant staan voor een kleurrijk voorjaar!


TerugGroenregie B.V. © 2019  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl