Stadstuin in Oudewater

In het voorjaar van 2016 werden wij benaderd om een ontwerp te maken voor een zeer kleine stadstuin in Oudewater van ca. 12 m² met een aparte driehoekige vorm. Ook de aanleg mochten wij verzorgen. Onze allerkleinste tuin tot nu toe!

Op de wensenlijst van de tuineigenaresse stond onder andere een strakke moderne tuin met een kleine loungeplek, mooie sfeervolle tuinverlichting, een houten vloer, welke vanuit de woning mag doorlopen en onderhoudsvriendelijke beplanting.
Onze tuin- en landschapsontwerper heeft met alle wensen rekening gehouden. Zo gaat de houten vloer van de woning naadloos over in een buitenvloer van composiet. Deze lange lijnen zorgen voor extra diepte in de kleine tuin. Een rij van grijze keramische tegels van 50 x 50 cm doorbreekt deze lengtelijn.

De drie hoge muren zijn deels bekleed met antracietkleurige eternietplaten met bovenop een strakke afdekplaat van basalt. De muur aan de rechterzijde wilden wij een lichte kleur geven, omdat de tuin anders te donker zou worden. Door het monteren van witte platen van Platoflex is deze opzet zeker geslaagd.
Naast de moderne vloer- en wandbekleding heeft onze timmerman ter plekke twee maatwerk loungebanken van smalle vierkante latjes gemaakt. Vervolgens zijn deze houten bankjes in een donkergrijze olie gezet. Beach Pebbles en mooie subtiele verlichting aan de onderzijde van de loungebanken zorgen in het donker voor een warme en sprookjesachtige sfeer.
De drie robuuste en zwart geverfde houten palen vormen samen een ‘palenwand’. Zij zorgen voor extra diepte en sfeer in de tuin.
De plantenbakken en het plantvak rondom de palenwand zijn beplant met een solitaire lichtgroene Japanse esdoorn, Vinca minor (wintergroene bodembedekker), Carex ‘Irish Green’ (wintergroen siergrasje), Liriope (wintergroene vaste plant met paarse bloemen) en lage wintergroene varentjes. Samen zorgen deze schaduwplanten het hele jaar door voor een groene aanblik.

De 12 volt Ledverlichting bestaat uit subtiele en strakke wandarmaturen en kleine grondspotjes, die de beplanting sfeervol aanlichten.
De kleine vuurtafel in betonlook zet de puntjes op de ‘i’ in deze stadstuin.

Al met al is deze zeer kleine stadstuin in Oudewater een prachtige, moderne en groene buitenkamer geworden!

Reactie van onze opdrachtgeefster:

Een kleine patio omtoveren tot een pittoresk stadstuintje. Met zijn ervaring, kennis van opties en enthousiasme gaf John mij vanaf het eerste moment het gevoel dat mijn wensen konden worden omgezet in werkelijkheid. Al bij maken van het design kwam John met diverse creatieve ideeën. Zelfs alternatieven werden geopperd om binnen mijn budget de tuin te realiseren. De toepassing van diverse materialen zoals eterniet, een vloer van composiet in combinatie met keramische tegels en op maat gemaakte bankjes van hardhout hebben mijn tuin tot een fantastisch plaatje gemaakt. Zelfs in het overleg met mijn buren heeft Groenregie mij bijgestaan. De uitvoering werd tot in de puntjes verzorgd.

Groet,
Roswitha uit Oudewater


TerugGroenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl