Tuin met zwemvijver in Nuenen

Tuinontwerper NoŽl van Mierlo van Van Mierlo Tuinen heeft dit prachtige ontwerp gemaakt voor een natuurlijke tuin rondom een recent gerenoveerde woning in het landelijke Nuenen. De vormgeving van deze tuin met zwemvijver in Nuenen, maar ook de gekozen materialen en plantensoorten sluiten erg mooi aan op de strakke, wit afgewerkte villa.

Eyecatcher in deze tuin is de natuurlijke zwemvijver, welke omringd wordt door vele vijverplanten, die samen met een filtersysteem zorgen voor een helder zwemgedeelte. De grote vijver heeft een organische vorm, terwijl het zwemgedeelte in het midden van de vijver een rechthoekige vorm heeft.
Vanaf een grote vlonder van 20 m≤ met een rvs-zwemtrap is de zwemvijver bereikbaar voor de zwemliefhebbers. Wij hebben de vlonder gemonteerd op hardhouten funderingspalen. De bovenzijde bestaat uit zware geschaafde hardhouten dekplanken van 3,8 x 20 cm.

Op de oprit liggen extra grote grijze betontegels van het merk Schellevis. Deze tegels hebben een afmeting van 200 x 100 cm en zijn 10 cm dik. Elke tegel weegt ca. 470 kg. Zij zijn stuk voor stuk met een speciale vacuŁmunit aan een zware kraan in een geŽgaliseerd zandbed gelegd.
Op het terras in de achtertuin, grenzend aan de woning, zijn deze tegels ook toegepast. Staptegels in het gazon verbinden het terras met de hardhouten vlonder. De verharding bestaat verder uit nieuw gebakken klinkers en Graustabiel, ook wel Stol genoemd. Dit is een halfverharding, die het strakke moderne uiterlijk van de woning en de Schellevistegels verzacht en zorgt voor een mooie overgang naar de natuurlijk vormgegeven tuin.

De zorgvuldig gekozen beplanting in deze tuin met zwemvijver in Nuenen versterkt de natuurlijke sfeer. De vele bloemen, zoals Echinacea, Agastache, Lavatera en Buddleja, trekken vlinders en bijen aan. De al bestaande grote bomen en struiken hebben een grote aantrekkingskracht op vele vogels. Nieuw aangeplante bomen en struiken zullen dit effect na een groeiperiode van een paar jaar zeker gaan versterken.

Groenregie heeft in deze grote tuin een volautomatisch tuinberegeningssysteem aangelegd, compleet met beregeningscomputer, zodat de tuineigenaren tijdens droge perioden onbezorgd van alle beplanting en het grote gazon van ruim 650 m≤ kunnen genieten.


TerugGroenregie B.V. © 2019  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl