Moderne achtertuin in Best

Deze rechthoekige achtertuin van ca. 100 m², gelegen op het zuidoosten, is sfeervol, modern en apart. Groenregie realiseerde deze tuin in de zomer van 2015, nadat tuinontwerper Foske Groenendijk in opdracht van Groenregie een ontwerp met beplantingsplan voor deze tuin had gemaakt.

Op de wensenlijst van de tuineigenaren stonden de volgende aspecten: een hoofdterras om te eten, een terras om te loungen, voldoende privacy, handhaven van de Leiplatanen en de Yucca, grote tegels, geen gazon, kleur in de tuin, mooi uitzicht op de tuin vanuit de woning en verrassende elementen, zoals een zitmuurtje. Al deze wensen zijn in het strakke en doordachte tuinontwerp verwerkt.

Voordat gestart kon worden met de aanleg van de tuin is Groenregie begonnen met het aanbrengen van beschermende folie op de vloer van de woning. Alle materialen moesten namelijk via het huis af- en aangevoerd worden, omdat er geen achterom in de tuin is.
Na deze werkzaamheden kon het opbouwen van deze moderne achtertuin in Best beginnen en werd er binnen een paar weken een mooie tuin aangelegd.

In de tuin zijn keramische tegels van 60 x 60 cm in blokverband gelegd in combinatie met basaltsplit en maaskeien. De witte zitmuur is speciaal op maat gemaakt en heeft een lengte van ruim 5 meter. Ook de drie zuilen van 40 x 40 x 200 cm, welke met elkaar een ‘zuilenwand’ vormen, zijn maatwerk. In combinatie met de grondspots zijn deze elementen in de schemering de blikvangers van de tuin.

De zorgvuldig gekozen beplanting in deze moderne achtertuin in Best maken van de tuin een sfeervol geheel. Opvallend zijn de bladcontrasten en de verschillende kleuren groen, waarvan de meeste planten ook nog eens groen blijven in de winter.

In deze tuin is het getal 3 een repeterend cijfer, zo staan er drie witte zuilen in de tuin, liggen er drie staptegels tussen de wintergroene bodembedekker en zorgen drie grijze plantenbakken met daarvoor drie grondspots voor een mooi evenwicht in de tuin.

De tuineigenaren zijn blij met het eindresultaat en ook wij kijken terug op een geslaagd project!

Deze bijzondere tuin is in 2018 uitvoerig omschreven en uitgelicht in het bekende tuinblad 'TUINONTWERP'.


Klantreactie van onze opdrachtgevers:

"Na doorverwezen te zijn naar Groenregie, hebben zij met ons een ontwerp gemaakt voor onze tuin. Het was Groenregie meteen duidelijk wat onze smaak was en ze zijn met uitstekende suggesties gekomen. Alle onderdelen zijn met een reden geplaatst, overal zit een gedachte achter. Toen het ontwerp zo goed was geworden, was het logisch Groenregie ook het vervolg te laten doen.
Precies volgens afspraak is de oude tuin ''verwijderd'' en de nieuwe tuin gelegd, onder het toeziend oog van John. Voor elke fase van de realisatie zijn de beste mensen ingezet. Ook nazorg was prima in orde. Kortom, we zijn erg blij met het resultaat en de service van Groenregie".

Remco & Samantha, Best


TerugGroenregie B.V. © 2019  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl