Moderne patiotuin in Abcoude

Een prachtig, warm en stijlvol ontwerp van Erik van Gelder van Stijltuinen.
Deze moderne patiotuin in Abcoude heeft een oppervlakte van ca. 25 m² en bezit, ondanks deze kleine afmetingen, alle facetten welke de tuineigenaren voor ogen hadden: plek voor een eettafel, hoek om te loungen, privacy, strakke plantenbakken en sfeervolle verlichting.

Groenregie realiseerde deze tuin in het voorjaar van 2016.
Alle oude en nieuwe materialen werden af- en aangevoerd over de aangrenzende sloot en niet door de woning. Wel zo fijn voor de tuineigenaren!
De tegelverharding bestaat uit keramische tegels van 60 x 60 cm. Deze keer werden de tegels niet in gestabiliseerd zand gelegd, maar op hardhouten regels met tegeldragers, welke op de al bestaande balklaag gemonteerd konden worden. Ook de aangrenzende vlonder rust op deze balkenlaag.
De vlonderdelen zijn hardhouten geschaafde planken, type ‘Buitenparket Alungu’, en zijn ‘blind’ gemonteerd. Er is dus geen enkele schroef zichtbaar.
Speciaal op maat gemaakte privacywanden van staal en kort gezaagde Eiken stammetjes scheiden visueel het eetterras van de loungehoek. Ook de drie loungebanken zijn speciaal voor deze moderne patiotuin in Abcoude gemaakt. Ze zijn in de werkplaats opgebouwd uit geschaafde hardhouten latjes van 22 x 44 mm. Eén loungebank is tevens een opbergplek voor alle tuinkussens. De twee andere banken hebben aan de onderzijde openingen, welke in het donker schitterend worden aangelicht met warmwhite LED-verlichting.
Onder de twee loungebanken liggen moderne Beach Pebbles en ook rondom de drie plantenbakken hebben wij dit materiaal verwerkt. Zo heeft de architect gezorgd voor eenheid en rust in de patiotuin.
De beplanting in de verhoogde strakke plantenbakken langs het water geven de gevraagde privacy.

Last but not least: de overige sfeervolle LED-verlichting tussen de hoge, smalle plantenbakken en bij de privacywandjes van boomstammetjes geven tezamen met de vuurtafel de tuin in het donker een extra sfeervol aanzicht.

Kortom: een toptuin!


TerugGroenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl