Tuin in Ibizastijl in Amsterdam

Deze tuin in Ibizastijl in Amsterdam is anders dan anders: de tuin is licht van kleur en voelt (ondanks de hoge bebouwing rondom) bijna aan als een ommuurde tuin op Ibiza. Dit komt met name door de warme uitstraling van de toegepaste materialen en de keuze van de beplanting, welke een mediterrane sfeer uitademt.

De tuineigenaren hadden een duidelijk beeld voor ogen: een tuin met lichte tegels en wanden gecombineerd met warme onderhoudsarme materialen en veel wintergroene beplanting.

In het ontwerp zijn deze wensen allemaal verwerkt, waarbij rekening is gehouden met de sfeer van de woningen rondom de tuin. De Ibizastijl is daarom niet tot in het laatste detail uitgevoerd. De woning met de tuin ligt immers in hartje Amsterdam en niet aan de Middellandse zeekust.

De aanleg van deze tuin door Groenregie in de zomer van 2015 was erg spectaculair: alle oude bestratingsmaterialen, bomen en struiken, maar ook de nieuwe materialen, zoals tegels, vlonders en houten wanden moesten over het dak met behulp van een torenkraan af- en aangevoerd worden. Dit betekende een hoop regelwerk van tevoren om alles in één dag voor elkaar te krijgen. Tijdens deze actie liep de hele straat uit om te kijken naar dit schouwspel.
Maar het is gelukt en het resultaat mag er zeker zijn!

Deze tuin in Ibizastijl in Amsterdam heeft duidelijke strakke lijnen, passend bij het huis, en benadrukken de breedte en de lengte van de tuin. De keuze van de tegel is gevallen op een lichte warme keramische tegel van 60 x 60 cm. De grote vlonder van bijna 17 m² bestaat uit een fundering van hardhouten palen en liggers, welke bekleed zijn met lichtbruine planken van onderhoudsarm composiet.
Achterin de tuin zijn witte polyester plantenbakken geplaatst, waartussen ter plaatse hardhouten zitbanken zijn gemaakt. De zij- en achterwanden zijn gemaakt van brede grove rabatdelen en whitewash geverfd. Ook de tuinkast is handmade, passend bij de stijl van de houten wanden op de erfgrenzen.
De grote witte plantenbak van 100 x 100 x 80 cm, de splitoppervlakken van Flat Pebbles en de keuze van de beplanting maken het tuinplaatje compleet.

Deze bijzondere tuin is in 2017 uitvoerig uitgelicht in het tuinmagazine 'TUINONTWERP'.TerugGroenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl