Patiotuin in Leiden

Dat van een kleine tuin iets moois te maken is, bewijst deze kleine patiotuin in Leiden. Het zeer kleine tuinoppervlak van iets meer dan 10 m² bevindt zich midden in de woning.

Voor de bewoners was de oude patiotuin al jaren een doorn in het oog. Woeste beplanting en onkruiden groeiden op tegen het glas, waardoor de sfeer in de woonkamer zelfs negatief beïnvloed werd.

Aan Groenregie werd gevraagd om van deze kleine jungle een strakke moderne tuin te maken.
Volgens de opdrachtgevers moest het geheel rust en schoonheid uitstralen en de wens was om in de tuin op een bankje te kunnen zitten. Tevens stonden sfeervolle verlichting en wintergroene beplanting op het verlanglijstje.

Groenregie gaf tuinontwerper Foske Groenendijk de opdracht om een creatief ontwerp te maken. Zij heeft alle wensen zo goed mogelijk in het tuinontwerp verwerkt. Strakke en duidelijke lijnen creëren diepte in deze kleine tuin en de aparte verhardingsmaterialen en mooie beplanting maken het plaatje compleet.

Naast het tuinontwerp mocht Groenregie ook de aanleg van de patiotuin verzorgen. Zo werd het L-vormige bankje gemaakt van een materiaal in betonlook met rvs pootjes. Naast deze zitplek werd een klein buitenhaardje geplaatst. De langwerpige loper in twee niveaus werd gemaakt van geschaafd hardhout. Twee cilindervormige plantenbakken ‘steken’ voor de helft in deze vlonderpartij.
De verharding bestaat uit langwerpige natuursteenstroken, welke onderbroken worden door grof riviergrind. De combinatie van deze materialen en de gekozen beplanting (Japanse Esdoorn, wintergroene siergrassen en bamboe) geven de tuin een Oosters sfeertje, welke ’s avonds nog wordt versterkt door de sfeervolle en warme verlichting, bestaande uit kleine LED-spotjes.

De eigenaren van deze kleine patiotuin in Leiden waren zeer tevreden met het eindresultaat. Bij de oplevering van het kleine project werd dan ook direct verteld: ‘Onze patiotuin is nu een heerlijk opgeruimd plekje geworden. Zo kunnen we buiten genieten in onze eigen woonkamer……..’.


TerugGroenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl