Onderhoudsarme tuin in Reeuwijk

De belangrijkste wens van de opdrachtgever was om een zeer onderhoudsarme tuin te creëren. De tuin mocht ook niet meer verzakken. Een probleem dat in het slappe veengebied van Reeuwijk aan de orde van de dag is.

Gekozen is voor een moderne stijl, met een warme, natuurlijke uitstraling.
Tijdens het ontwerpen van de tuin door Groenregie, werd rekening gehouden met het volledig onderheien van deze achtertuin. Op vrij eenvoudige wijze werd er een kleine heistelling in de tuin geplaatst, welke 12 stuks houten heipalen geslagen heeft, waar nu nagenoeg de gehele tuin op rust. Een betonplaat met uitsparingen voor beplanting garandeert een vaste vloer voor het terras van keramische tegels en voor de vlonder van composiet. Ook de tuinmuren en de houten erfafscheidingen zijn gefundeerd.

De tuinmuren in deze onderhoudsarme tuin in Reeuwijk zijn opgetrokken uit betonblokjes, welke grijs gestuukt zijn. Bovenop de tuinmuren is een mooie afdekplaat van natuursteen met een gekapte zijrand gemonteerd. De houten wand op de erfgrens met de rechterburen is zwart gemaakt, zodat de frisse groene beplanting extra mooi uitkomt. Op de achtererfgrens stond al een lage gemetselde tuinmuur met daarop een open rasterwerk. Om meer privacy te creëren hebben wij zwarte duurzame screendoeken gespannen tussen de gemetselde kolommen.

De tegelvloer is gemaakt van Italiaanse keramische tegels van 30 x 120 cm. Deze zijn in de lengte gelegd, zodat de tuin dieper lijkt. De vlonder is opgebouwd uit het bijzondere Italiaanse composiet genaamd 'Greenwood'. Deze planken bestaan uit een mix van echt hout en kunststof, waarbij verkleuren en glad worden tot het verleden behoren. Het split draagt de naam Flagcorn, heeft een ‘plat’ uiterlijk in natuurlijke kleuren.

De onderhoudsarme beplanting heeft een natuurlijke uitstraling en bestaat uit een meerstammige heester als eyecatcher, wintergroene Quercus ilex (steeneik), Wisteria (Blauwe Regen), Fargesia (niet woekerende bamboe), Alchemilla, Geranium ‘Rozanne’, Tiarella, Brunnera en de wintergroene Fatsia.

De moderne verlichting, bestaande uit aluminium wandspots en grondspots, geven de tuin een warme sfeer in de avond.

Kortom: In deze heerlijke onderhoudsarme tuin in Reeuwijk is het genieten na een lange werkdag!


TerugGroenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl