Stijlvolle kleine tuin in Amsterdam

Hoe kun je het maximale halen uit een beperkte ruimte? Deze vraag is ruimschoots beantwoord in de oude stadstuin van Amsterdam Zuid. De wens was een permanente zitplek te creren met een ruime tafel om aan te kunnen eten.
Het knappe van het ontwerp is echter dat er nu zelfs twee zitplekken zijn. Een vr de tuinmuur, en een er achter. Het geheel wordt met elkaar verbonden door een venster in de natuurstenen muur, waarin 's avonds een sfeervolle gashaard brandt.

Alle meubels zijn handmatig opgebouwd en hebben een beton-look uitstraling. Deze meubels zijn weerbestendig en vragen nauwelijks onderhoud. De zitkussens zijn eveneens op maat gemaakt en voorzien van verwarming, welke automatisch in- en uitschakelt. De hoge plantenbakken zijn vervaardigd uit aluminium en hebben een robuuste uitstraling. In de vlonder is een verborgen zandbak gesitueerd, die met een gasveer geopend kan worden.

Als bijzondere schutting is links een wand opgebouwd uit Eternietplaten. Dit bijzondere materiaal zorgt voor een zeer strak effect. De blokvormige Led-lampjes zorgen 's avonds (tezamen met de andere verlichting) voor een intieme sfeer.
Rechts staan wintergroene Italiaanse Steeneiken en verder is de beplanting makkelijk in onderhoud en wintergroen.

Kortom, een zeer geslaagde moderne achtertuin!

Deze stijlvolle kleine stadstuin is ontworpen door Erik van Gelder.


TerugGroenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl