Natuurlijke tuin in Soest

Via Groenregie werd deze landelijk gelegen natuurlijke tuin ontworpen door Foske Groenendijk van Tuinontwerpburo Groenendijk.

Een schitterende plek aan rivier De Eem, die zich kronkelt langs de gemeente Soest.

Het betreft een vrijstaande nieuwbouwwoning, waarbij de opdrachtgever een aantal duidelijke wensen had. Zo moest er een langgerekte loopvlonder komen langs de rivier om zo met meerdere boten te kunnen aanleggen. Tevens werd de wens geopperd voor voldoende parkeerruimte, maar dit mocht niet resulteren in grote parkeerplaats-achtige oppervlakken.

De woning heeft een rieten kap en een houten aftimmering en ademt een landelijke sfeer uit. Belangrijk was om de natuurlijke tuin hier naadloos op aan te laten sluiten.

Deze punten zijn allemaal goed tot uiting gekomen. Het ontwerp werd door Foske in nauw overleg met de opdrachtgever tot in de puntjes uitgewerkt en de uitvoering werd gerealiseerd door Groenregie.

Prachtig zijn de landhekken van echt eikenhout, de gebakken bestrating, oude natuursteenbanden als stootbanden bij de parkeerplaatsen en de terrassen van natuursteen en Oud Hollandse tegels. De beplanting is opgebouwd uit grote groepen van gelijke plantensoorten, die voor een stukje rust zorgen en waarbij het onderhoud binnen de perken blijft. De groene Beukenhagen en het gebroken riviergrind geven een landelijk karakter aan deze natuurlijke tuin.

Kortom, volop genieten in deze natuurlijke tuin!


TerugGroenregie B.V. © 2020  |  Edisonstraat 24 2811 EM Reeuwijk  |  T 0182 225223  |  info@groenregie.nl